kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İzmir'de suya zam yok

Yeni Haber
İzmir'deki su tasarrufu kampanyası kapsamında yüzde 10 oranında tasarruf sağlandığı, bu nedenle işletme giderleri düştüğü için yıl sonuna kadar suya zam yapılmayacağı bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İzmir'deki su tasarrufu kampanyasının başarıyla sürdüğü, toplam su tahsilat bedelinin yüzde 10'u oranında tasarruf sağlandığı belirtildi.

İzmirlilerin halen Ankara ve İstanbul'dan daha ucuz su kullandığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

''İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü verilerine göre, İzmirliler konutlarda 0-20 metreküp arasındaki suyu ortalama 2.14 YTL'ye tüketiyor. Ankaralılar aynı su miktarı için 2.29 YTL, İstanbullular ise aynı su miktarı için ortalama 2,5 YTL harcıyor. ''

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğünün 27 Nisan 2007 tarihinde başlattığı su tasarrufu kampanyasının olumlu etkilerini her alanda gösterdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İstanbul, Ankara gibi büyük kentler artan kuraklık tehdidi ve rezervlerde giderek azalan su miktarı nedeniyle su fiyatlarına zam yapmak gibi çeşitli tasarruf yöntemlerine gidiyor. Oysa İzmir'de İzmirlilerin kendi iradeleriyle büyük başarı elde edilen su tasarrufu kampanyasının da etkisiyle suya yıl sonuna kadar zam yapılmayacak.''

(AA)