kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Tatilcilerin dönüş çilesi başladı
Ramazan Bayramı tatilini Ege ile Akdeniz bölgesinde geçirenler, Trakya ve İstanbul'a dönüş yolunda Çanakkale'de uzun araç kuyruğu oluşturdular.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çanakkale İskelesi'nde görevli personel ve Çanakkale Belediyesi zabıta ekipleri, evlerine dönüşte Çanakkale güzergahını seçen tatilcilerin trafik yoğunluğu oluşturmaması için çaba harcadı.

Trakya Bölgesi'ne geçmek isteyen otomobiller ve yolcu otobüsleri, iskele meydanı, cadde ve sokaklarda yoğunluğa yol açtı.

İskele meydanındaki araç kuyruğu nedeniyle, zaman zaman yolcular ve görevliler arasında gerginlik çıktı.

TIR'ların Trakya Bölgesi'ne geçişi ise kent merkezindeki yoğunluk nedeniyle, Lapseki yönünden sağlandı. Bazı midibüs ve otomobiller, Çanakkale-Kilitbahir arasında yolcu ve otomobil taşıyan mini feribotları kullandı.

Gestaş Genel Müdürü Hasan Yürükçü yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde havanın sert olması nedeniyle tatilcilerin Bandırma-İstanbul, Bandırma-Tekirdağ hattını kullanmadığını, Çanakkale hattına yönelmeleri üzerine kentte büyük bir yoğunluk olduğunu söyledi.

Yürükçü, tatilcilerin dönüş yolunda sorun yaşamaması için, Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe, Bozcaada-Geyikli hattındaki arabalı vapur seferlerinin belli bir saat tarifesi olmaksızın sürdürüldüğünü kaydetti.

AA