kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Piyasalarda "tezkere" gerilimi

Yeni Haber
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, bayram tatili öncesindeki son seansı 58 bin 53 puandan kapatırken, yatırımcılar gözlerini Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı alması beklenen 16 Ekim'deki toplantısına ve Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyona ilişkin Meclis'ten çıkarılması beklenen tezkereye çevirdi.

Önümüzdeki hafta piyasaların nasıl bir seyir izleyeceğini değerlendiren uzmanlar, ABD ve Türkiye ilişkilerinde yaşanan olumsuzlukların piyasaları gerebileceği uyarısında bulunarak, "Haftanın en önemli gündem maddesi tezkere olacak" yorumunu yaptılar. Uzmanların görüşleri şöyle:

Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay:

"Geçtiğimiz hafta geleceğe ilişkin en önemli beklentiler Merkez Bankası'nın 16 Ekim'deki toplantısı ve 31 Ekim'deki FED toplantısıyken, şimdi bunlara tezkereye ilişkin gelişmeler ve 5 Kasım'da gerçekleşecek Erdoğan-Bush görüşmesi de eklendi. Ankara'daki gelişmeler, risk algılamasını yükseltirse satışlar yaşanabilir. Artık tezkere ve sınırötesi opirasyon en önemli gündem maddesi oldu. Tezkere gündemdeyken Merkez'in faiz indirimi satış fırsatı olarak değerlendirilecektir. ABD ile gerçekleştirilecek ortak bir operasyon, piyasaların moraline olumlu etki yapar. Dolar 1.21 seviyelerine çıkabilir."

Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert:

"Merkez Bankası'nın çeyrek baz puanlı faiz indirimi kesin gibi gözüküyor. Ancak piyasaların beklentisi en az 50 baz puanlı bir indirim olması yönünde. Dolardaki yabancı girişi ciddi şekilde devam ediyor. Paritedeki düşüşe rağmen satışlar karşılanıyor. Endeks, 59 bin sınırına dayanabilir. Faizlerin ise 16-16.5 aralığında seyrtmesi bekleniyor. Piyasalar şimdilik hafta içinde yaşanacak gelişmeleri izleyecek."

(ANKA)