kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül 'forssuz' geliyor

Ergun AKSOY / ANKARA
Gül, kızının yarın yapılacak nikâh törenine gelirken bineceği araca Cumhurbaşkanlığı forsunu taktırmayacak. Törenin Gül'ün isteğiyle çok sade, şaşaasız olacağı bildirildi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer'in yarın İstanbul Gösteri Merkezi'nde yapılacak, nikah töreni için hazırlıklar tamamlandı. Şaşaasız olacağının altı çizilen törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunmayan bir araçla gelecekler. Köşk'e yakın kaynaklar tören için 4 bin 500 değil 2 bin davetiye bastırılıp dağıtıldığını bildirdiler. Törene davet edilen her kişi için de Kayseri'de oluşturulan hatıra ormanına bir fidan dikildi. Gül, yurtdışından devlet başkanlarını ise nikaha davet etmedi. Türkiye'deki diplomatlar da nikaha çağrılmadı. Devlet başkanlarına, ayrı protokol uygulanacak olması ve güvenlik nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacak olmasının İstanbulluları mağdur edeceği düşüncesiyle davetiye gönderilmedi. Köşk'e yakın kaynaklar, Gül ve ailesi, tören nedeniyle pazar günü İstanbulluları üzecek uygulamalardan kaçınılmasına da özen gösterdiklerini bildirdiler. Nikahı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak. Gül ailesinin, son yıllarda AK Parti'li bakanlar ve üst düzey yöneticilerin çocukları için yapılan düğünlerdeki gibi çok sayıda nikah şahidi gösterilmesine sıcak bakmadığı belirtildi. Nikah şahidi sayısı 2 veya 3 ile sınırlanacak. Çiftin şahitliğini Başbakan Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan yapacak. Nikah törenine katılacak eski TBMM Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın da üçüncü şahit gösterilebileceği belirtiliyor.

GÜL İSTANBUL'DA
Gül ailesinin, nikahtan sonra akşam Adile Sultan Yalısı'nda verecekleri yemeğe ise katılım sınırlı tutuldu. Yemeğe sadece iki aileden birinci derece yakınlar davet edildi. Nikaha katılacak olan milletvekilleri genellikle kamuya ait misafirhaneleri tercih etti. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül dün akşam özel uçak "GAP" ile İstanbul'a geldi. Gül ile birlikte eşi Hayrünnisa Gül, oğlu Ahmet Gül ve kızı Kübra Gül'de İstanbul'a geldi.