kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan DTP'lilere seslendi: "PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmekten gocunmayın"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi(DTP) milletvekillerine seslenerek, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmelerini istedi. Erdoğan, "Bunun adını ilan ederek buna karşı seferberlik başlatımalı. Kimse bundan gocunmamalı." dedi.

Başbakan Erdoğan, Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Erdoğan açılışın ardından burada vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan daha sonra kürsüye çıkarak gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

Terör saldırıları ile ilgili konuşan Erdoğan, terörle mücadelenin devam edeceğini kaydetti. "Bu mücadelenin en güçlü yanı, en güçlü silahı nedir biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, "Birlik, beraberlik ve birbirine şüphe ile bakan toplum değil birbirine güvenle bakan toplum olma şuurudur."
dedi.

Erdoğan şunları söyledi: "Biz birbirimizi ne kadar sevebilirsek, birbirimize ne kadar güvenebilirsek ne kadar birlik beraberlik içinde olursak terör desteğini o denli kaybedecek. Bu hassasiyet inşallah üneydoğu'da, Doğu'da son seçimlerde kendini gösterdi. Ne oldu? AK Parti Güneydoğu ve Doğu'da birinci parti oldu. Bölücü terör örgütünün başı oradan beklenen neticeleri alamadığını ifade etti. İşin siyasi yönü ve bir de terör boyutu var. O siyasi boyutu kendine mal etmek istedi. Bunu dillendiriyor. Bütün bunların neticesinde ortaya çıkan tablo bu."

PKK'nın terör örgütü olarak tüm kesimlerce kabul edilmesinin önemine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Parlamento çatısı altında teröre karşı ortak mücadele gerekir. Kimse terörden nemalanmasın. Siyasi rant aracı olarak kullanmayı hedeflememeli. Grubu olan 4 parti var. 549 milletvekili var. 549 milletvekili bir defa 'Bölücü terör örgütünün adı şudur' demeli. Ha bunun adını ilan ederek buna karşı seferberlik başlatmalı. Kimse bundan gocunmamalı. Eğer terör örgütünü 'Arkam bahçemdir, arkadaşlarımızdır' gibi anarsanız bu birliğimize, beraberliğimize gölge düşürür. Üniter yapımız üzerinde herhangibir operasyon yapılmasına müsade etmeyiz, edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşayan herkesi kucakladıklarını belirten Erdoğan, "Hangi etnik unsura tabi olursa ol sen benim kardeşimsin. Farklı inançtan da olabilirsin. Bu ülkenin evladı olarak vatandaşlık bağıyla birbirimize bağlıyız. 70 milyon olarak bir olacağız, dayanışma içerisinde olacağız." şeklinde konuştu.
AK Parti Hükümeti olarak bölgeye yönelik önemli yatarımlar yaptıklarını belirten Erdoğan geçmişte neden böyle yatarımlar yapılmadığını sordu. Van Başkale Belediye Başkanı ile aralarında geçen bir konuşmadan bahseden Erdoğan şöyle konuştu :"Van Bahçesaray Belediye Başkanın sözünü unutmuyorum. 'Biz 11 ay dünyaya kapalı Allah'a açığız' diyordu. Niye şehre inemiyorlardı? Adamlar içe kapanıyorlardı. Biz ne yaptık? 42 kilometrelik o yolu yaptık.Artık yaz kış 12 ay Bahçesaray'ın yolu açık. Hamdolsun Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kurduk. Hakkari, Şemdinli. O meşhur terörün oluduğu yerler. Okula gittim, hamdolsun bilişim teknolojisi sınıfı var. Şemdinli'de yavrularımız bilgisayarın başında. Yavrularımız bilgisayar tuşlarında derslerini yapıyor. Soruyorum acaba geçmişte buralara böyle uğrayanlar var mıydı? Yoktu."

CHA