kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Karşılık verildi ve verilecek"

AA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, dün Kuzey Irak bölgesinden Türkiye sınırlarına silahlı saldırıda bulunulduğunu belirterek, asla kabul edilemeyecek bu tür saldırıları misliyle karşılık verildiği ve verileceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda şöyle denildi:

''12 Ekim 2007 tarihinde Kuzey Irak bölgesinden Türkiye sınırları içine silahlı saldırılar yapılmıştır. Asla kabul edilemeyecek olan bu tür saldırılara misliyle karşılık verilmiştir ve verilecektir.''

OLAYDA ZAYİAT MEYDANA GELMEDİ

Genelkurmay Başkanlığı, 12 Ekim'de Kuzey Irak Bölgesinden Türkiye sınırına gerçekleştirilen saldırının, Şırnak'ın Uludere ilçesi Yekmal Jandarma Sınır Bölük Komutanlığına yapıldığını, saldırıya derhal karşılık verildiğini ve olayda zayiat meydana gelmediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Şırnak'ın Uludere ilçesinin, Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Yekmal Jandarma Sınır Bölük Komutanlığına, Irak toprakları içerisinden, bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldığı belirtildi.

Güvenlik kuvvetlerince, derhal karşılık verilerek teröristlerin kaçış istikametlerinin ateş altına alındığının ifade edildiği duyuruda, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi dağlık arazi kesiminde de, güvenlik güçlerince dün yapılan arazi aramasında, teröristler tarafından tuzaklanmış bir adet patlayıcı madde düzeneği bulunduğu ve imha edildiği belirtildi.