kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP lideri Bahçeli'den sert tepki

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir takım çevrelerin, bazı düşünür, yazar ve televizyon programcılarının ''sınır ötesi operasyonun terörle mücadelede sonuç vermeyeceğini'' ifade etmeye çalıştıklarını ileri sürerek, ''Onlar, Türkiye'nin aşama aşama bölünmesinde dolaylı katkısı olan örtülü PKK yandaşlarıdır'' dedi.

MHP Genel Merkez Binası'nda partililerle bayramlaşan Bahçeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör ve Ermeni iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çok acılı ve üzüntülü geçen Ramazan ayından sonra Ramazan Bayramı'nın kutlandığını ifade eden Bahçeli, bayramın toplumsal huzur, dayanışma, istikrarın yaşandığı, her türlü terör faaliyetlerinin son bulacağı güzel günlerin başlangıcı olmasını diledi.

Türkiye'nin önünde çok ciddi meseleleri bulunduğunu anlatan Bahçeli, meselelerin çözümünde TBMM'ye ve TBMM'de temsil edilen siyasi partilere büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti. Bahçeli, ''başta terörle mücadele olmak üzere Ermeni meselesini çözüme kavuşturacak faaliyetlerde üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini'' belirtti. Sınır ötesi operasyona ilişkin tezkerenin bayramdan sonra gündeme geleceğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda çok kararlı olduğunu gördüklerini kaydeden Bahçeli, bayramdan sonra da aynı kararlılığın devam etmesini umduğunu söyledi.

''NİYETLERİ BELLİ''

Sınır ötesi operasyonun terörle mücadele için gerekli olduğunu ve bu çalışmanın tamamlanması gerektiğini belirten Bahçeli, şunları söyledi: ''Basından takip ediyoruz; bir takım çevreler, bazı düşünürler, yazarlar, bazı televizyon programcıları 'sınır ötesi operasyonun terörle mücadelede sonuç vermeyeceğini' ifade etmeye çalışmaktadır. Geçmişten bugüne kadar terörle mücadelenin her aşaması yakından incelendiğinde yine aynı kişiler, alınması gereken her tedbirin sonuçsuz olacağını ifade etmektedir. Yani 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadelede hiçbir tedbir almasın' demek istemektedir. Ne yapılması gerektiğini de açıkça söyleyememektedirler. Onların niyetleri bellidir. Onlar, Türkiye'nin aşama aşama bölünmesinde dolaylı katkısı olan örtülü PKK yandaşlarıdır. Siyasi iktidarın, bu tür baskılara kapılarak bugünkü kararlılığından vazgeçme gibi eğilime girmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Sınır ötesi operasyon için gerekli yetki TBMM'den alınmalı, zamanı, sınırı, amacı Türk Silahlı Kuvvetleri ile istişare yapılarak belirlenmeli ve en uygun ortamda dış mihraktan beslenen PKK terörünün birinci hamle olarak orada kökü kazınmalıdır.''

''İNŞALLAH BAYRAM KONUŞMASI DEĞİLDİR''

''Türkiye'nin içinde de benzer tepki doğar'' yönünde görüş öne süren parlamenterler bulunduğunu ifade eden Bahçeli, ''Onların da PKK paralelinde olduğundan şüphe etmeye başladık. O bakımdan, 'Türkiye'nin içinden de buna benzer olaylar başlar' düşüncesinde olanlara hemen cevap verilmeli, Kandil Dağı'nda ne yapılacaksa Türkiye'nin her tarafında da o yapılmalıdır'' diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde üzüntülerin yaygınlaştığını anlatan Bahçeli, bölücü teröre kesin çözüm getirecek tedbirlerin alınmasını istedi. Bahçeli, alınacak her tedbire MHP'nin katkı sağlayacağından herkesin emin olmasını istediklerini kaydetti. Bahçeli, bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın sözde Ermeni iddiaları üzerine ABD'ye yönelik sözlerini hatırlatması üzerine, ''İnşallah bayram konuşması değildir'' dedi.

Bahçeli, tezkere konusunda Dışişleri Bakanlığından kendilerine henüz herhangi bir bilgilendirme amacıyla başvuru olmadığını söyledi.

ABD'DE KABUL EDİLEN ERMENİ TASARISI

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ABD'de kabul edilen Ermeni tasarısı karşısında ''Habur sınır kapısı ya da İncirlik Üssü'nün sınırlanmasına'' ilişkin görüşlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: ''ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde geçmiş dönemde 3 kez alınan kararın yenisi gerçekleştirildi. Bu karar fazla önem arz etmez. Ama Temsilciler Meclisi'ne gelip orada onaylanırsa Türkiye-ABD ilişkilerinin baştan sona gözden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bununla ilgili olarak, Temsilciler Meclisi Başkanı'nın ifade ettiği 22 Kasım'a kadar Türkiye tüm diplomatik faaliyetlerini harekete geçirerek, tedbirlerle ilgili program belirleyerek, ABD'ye ulaştırmalı ve kararın Temsilciler Meclisi'nden geçmesini engellemelidir. Tarihi siyasallaştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Tarihi tarihçiler analizleriyle ortaya koymalıdır. Bunun için Osmanlı arşivi herkese açıktır. Amerika'da bu kararı almak isteyenler, Türkiye'ye PKK'ya destek vermek için her aşamada gelirken, tarihi incelemek için de gelmeli.''

(AA)