kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Otomotiv dünyasının 'Oscar'ı 33 için aday oto yarışıyor

01.10.2007
Otomobil Oscar'ı olarak kabul edilen Car of The Year (Yılın Otomobili) seçimlerinde bu yıl 33 aday otomobil yarışıyor. 2008 yılının otomobili 22 ülkeden 58 jüri üyesinin oylarıyla kasımda belirlenecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Otomotiv dünyasının 'Oscar'ı 33 için aday oto yarışıyor
Avrupa'da "yılın otomobili" seçimlerinde geri sayım başladı. Bu yıl 33 aday otomobil, "yılın otomobili" olmak için yarışacak. 2008`in otomobili, 22 ülkeden 58 COTY (Car of the Year) jüri üyesinin verdiği oylarla seçilecek. Geçen yıl Ford S-MAX yılın otomobili seçilmişti. Jüri üyeleri final için yarışan aday otomobiller için yapılacak oylama öncesi Danimarka`nın Aalborg kentinde düzenlenen "dünyanın en büyük ve bağımsız" test sürüşüne katıldı. Danimarkalı onur üyesi Rogers Sogaard tarafından organize edilen ve bu yıl 30'uncusu yapılan test sürüşünde 33 aday otomobil, jüri üyeleri tarafından test edildi. Bir hafta boyunca süren test sürüşü organizasyonunda, otomotiv firmalarının yöneticileriyle toplantılar düzenlendi. Otomotiv dünyasının kalbi 7 gün 7 gece Danimarka`da attı. Car of The Year'ın "yılın otomobili" seçimi ekim ayında başlayıp kasım ayında sonuçlanıyor. Seçim iki aşamalı olarak yapılıyor. Her jüri üyesi, daha önce belirlenen ve o yıl piyasaya çıkmış yeni otomobiller arasında final için yarışacak modelleri öneriyorlar. İlk seçim sonrasında jüri üyeleri tarafından en fazla önerilen ve "Top-7"ye yani finale kalan otomobiller, ikinci aşamada jüri üyeleri tarafından puanlanıyor. Jüri üyelerinden en fazla puan alan otomobil ise "yılın otomobili" ödülünü kazanıyor.

SEÇİM KURALLARI
Car of The Year'ın kurallarına göre her jüri üyesinin 25 puanı bulunuyor. Bu 25 puan finalde yarışan 7 otomobil arasında bölüştürülebiliyor. Ancak, finalde yarışan her otomobile puan vermek gibi bir zorunluluk yok. Sadece üyelerin bir otomobile verebilecekleri en yüksek puan 10. Jüri üyeleri, fiyat, donanım, tasarım, motor performansı, çevre ve ekonomi gibi birçok faktörü değerlendirerek puanlama yapıyor.
Haberin fotoğrafları