kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uzman çavuş Ünal Demir'in 5 yaşındaki oğlu Ramazan ve 8 aylık Zeynep yetim kaldı.

Bayramı zehir ettiler uzman çavuş şehit

Bekir TOSUN / Mürsel ACAY SABAH
Şırnak'taki operasyonda mayına basan 30 yaşındaki uzman çavuş Ünal Demir şehit oldu. 2 çocuk babası Demir, "Operasyon ve teröristler değil mayınlar tedrigin ediyor" diye yakınmıştı ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bayramı zehir ettiler uzman çavuş şehit
Şırnak'taki Gabar Dağı ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit olmasının acısı dinmeden, bayram sabahı bir şehit haberi de Şırnak'ın Küpeli Dağı'ndan geldi. Terör örgütü PKK'ya yönelik olarak süren operasyonlar çerçevesinde Ahretahlı Tepesi'nde operasyonda PKK'lı teröristlerin daha önceden döşediği mayına basan 30 yaşındaki uzman çavuş Ünal Demir şehit oldu. Patlamada, 2 asker de yaralandı.

BİR HAFTA ÖNCE TAYİN OLDU
Demir'in cenazesi dün sabah Şırnak'ta yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray'a gönderildi. Daha önce Bilecik'te görev yapan şehit uzman çavuşun tayininin 2 ay önce Özel Harekat Tabur Komutanlığı'na çıktığı ve ailesinin de daha 1 hafta önce Şırnak'a geldiği bildirildi. Biri 5 yaşında, biri de henüz 8 aylık 2 çocuğu bulunan uzman çavuşun babası Ramazan Demir ve annesi Elmas Demir'in geçtiğimiz hafta cuma günü gelinleri Ülkü Demir ve torunlarıyla birlikte eşyaları Şırnak'a getirdiği ve ailenin 1 haftadır yerleşmeye çalıştığı öğrenildi. Ailesini götürmek için Aksaray'ın Tatlıca Beldesi'ne geldiğinde yakınlarıyla helalleşen uzman çavuşun, "Teröristlerden ve operasyonlardan korkmuyorum. Tek korkum mayınlar" dediği belirtildi. Bayram sabahı acı haberle yıkılan aile, hiçbir şeyden habersiz olan 5 yaşındaki Ramazan ve 8 aylık Zeynep'le birlikte şehit uzman çavuşu toprağa vermek üzere, Aksaray'a doğru yola çıktı. Şehit uzman çavuş, bugün toprağa verilecek.

K.IRAK SINIRINDA ÇATIŞMA
Şırnak ve Diyarbakır'da son bir hafta içinde 16 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin ardından teröristlere yönelik operasyonlar ise devam ediyor. Bu arada dün akşam Kuzey Irak tarafından, Şırnak'ın Uludere ilçesi Yemişli köyündeki jandarma karakoluna, havan topu ve ağır makineli tüfeklerle taciz ateşi açıldı. Brusk Dağı'nın Kuzey Irak sınırları içinde kalan bölgeden açılan ateşe karşılık veren güvenlik güçleri ve köy korucuları, teröristlerin bulunduğu bölgeyi ateş yağmuruna tuttu. Yarım saat süren çatışmanın ardından güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı.
Haberin fotoğrafları