kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Edelman Ankara'da

Yeni Haber
ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman Ankara'ya geldi.

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komisyonu'nun sözde Ermeni soykırım yasasını komiyonda kabul etmesinin ardından ABD-Türkiye arasında gerginleşen ilişkiler, dün Başbakan Erdoğan'ın, 'İnceldiği yerden kopsun' sözüyle doruk noktasına çıkmıştı. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, bugün öğleden sonra Türkiye'ye beklenmedik bir ziyarette bulundu.

Ankara Esenboğa Havaalanı'na inen Edelman, ayağının toruzyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de tekrar bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Ancak keşke ilişkiler bu hale gelmeseydi daha iyi olurdu" dedi.

Edelman, Moskova'da temaslarını sürdürürken ABD Dışişleri Bakanı Rice'nin isteği üzerine ani bir kararla Mdskova'dan Ankara'ya geldiğini ifade eti. Ermeni yasa tasarısını kasteden Edelman, 106 nolu yasanın kabul edilmesinden dolayı kendilerinin de rahatsız olduğunu söyledi. Bu konuyu Ankara'daki yetkililerle paylaşmak istediklerini ifade eden Edelman, sözde Ermeni söykırım tasarısının senato genel kurulunda kabul edilmemesi için ellerinden gelen her türlü gayreti sarfedeceklerini dile getirdi. Edelman, bu konuda Türk yetkililerle görüşmek ve Türk yetkililerini rahatlatmak için Ankara'ya geldiğini belirtti. Edelman'ın, Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Ertuğrul Apakan ve Genelkurmay yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.