kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘gayet.net’in en çok kadın üyesi yüzde 45’lik oranla İzmir’de yaşıyor. En çok erkek üyesi ise yüzde 80 oranla Şanlıurfa’da.... Sitenin hazırladığı ‘ilişki anketi’ne katılanlar 4.379 farklı bilginin yer aldığı soruları yanıtladı.

Türkiye'nin artık bir ilişki haritası var!

Sanal alemin ünlü internet sitesi 'gayet.net' ilginç bir çalışmaya imza attı ve Türkiye'nin ilişki haritasını çıkardı. 82 ilde 2 milyonun üzerinde üyesi bulunan sitenin araştırmasına göre; Türkiye'de üniversite mezunu kadınların yüzde 27'si erkeklerin ise yüzde 41'i kısa süreli ilişki arıyor!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye'nin artık bir ilişki haritası var!
Kadınların eğitim durumuna göre ilişki tercihleri
Eğitim özgürleştirir! Eğitim seviyesi arttıkça kadınların ilişki tercihlerinin de değiştiğini, özgürleştiğini görüyoruz. Orta öğrenim ve altı eğitimli kadınlar büyük oranda evlilik isterken, doktora yapan kadınların aynı oranda kısa süreli ilişki tercihinde bulunması bunun en açık kanıtı.

Orta öğrenim ve altı eğitimli kadınlar: En tutucu grup. Uzun süreli ilişki ve evlilik yüzde 40'ar oranla ön planda... Sadece yüzde 20'lik bir grup kısa süreli ilişkiyi tercih ediyor.

Lise mezunu kadınlar: Yarı yarıya... Lise mezunlarının yüzde 50'si uzun süreli ilişki arıyor. Kısa süreli ilişki ve evlilik isteyenler yüzde 25 ile aynı oranda

Üniversite öğrencisi kadınlar: Evliliği düşünmüyorlar! Evlilik yaşının gitgide yükseldiği günümüzde, bu saptamayı doğrulayan bir sonuç... Üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 13'ü evlilik tercihinde bulunmuş. Büyük bir kısım (%49) uzun süreli ilişki şıkkını işaretlemiş. Bu durumdan evlilik için erken olduğunu düşündükleri sonucuna varabiliriz. Kısa süreli ilişki de (%38) tercih ediliyor.

Üniversite mezunu kadınlar: Uzun süreli ilişki istiyor (%55)... Bu alanda birincilik onlara ait. Kısa süreli ilişki tercihinde bulunanların oranı yüzde 27. Evlilik konusunda uzun süreli ilişki tercihinin gerisinde kalmışlar (%18).

Yüksek lisanslı kadınlar: Dengeli bir dağılım. En göze çarpan kesim yüzde 46 ile 'uzun süreli ilişki' arayanlar. Kısa süreli ilişki tercihi yüzde 31'ken evlilik isteyenlerin oranı yüzde 23.

Doktora yapan kadınlar: Kısa süreli ilişkiye en sıcak bakan grup! yüzde 38'lik 'kısa süreli ilişki' tercihiyle eğitimli kesimin daha rahat davrandığını ispatlıyor. Uzun süreli ilişki isteyenlerin oranı yüzde 37. Yüzde 25' lik bir kısım ise evlilik planları yapıyor.

Erkeklerin eğitim durumuna göre ilişki tercihleri
Erkekler evliliğe çok sıcak bakmıyor. En göze çarpan nokta; evlilik tercihi oranı. Bu oran en yüksek seviyeye 'orta öğrenim ve altı eğitimdeki' erkeklerde ulaşıyor, sonrasında hızla düşüyor. Fakat eğitim seviyesi ve dolayısıyla yaş yükseldikçe tekrar artış trendine giriyor. Kısa süreli ve uzun süreli ilişkininse eğitimli erkeklerin asıl tercihi olduğu çok açık.

Doktora yapan erkekler: Evlenmek istiyorlar! Enteresan bir şekilde orta öğrenim ve altı grubunun ardından evliliğe en sıcak bakan 2. kesim (%13). Uzun süreli ilişki isteyenlerin oranı yüzde 47. Kısa süreli ilişkiyi tercih edenlerin oranı ise yüzde 40.

Yüksek lisanslı erkekler: Kısa süreli ilişki konusunda 1 numara (%42). Yüzde 9 gibi düşük bir oranla evliliğe pek itibar etmiyorlar. Uzun süreli ilişki isteyenler yüzde 49.

Üniversite mezunu erkekler: Uzun süreli ilişkiye tamam, evlilik olmaz! Kısa süreli ilişki (%53) ve uzun süreli ilişkiye (%41) sıcak bakan grup evliliğe karşı (%6).

Üniversite öğrencisi erkekler: Evlilik deyince kaç! Üniversite mezunu erkekler için evliliğe karşı demiştik ama bu grup için bu ifade yetersiz kalır. Her halde onlar da üniversite öğrencisi kadınlar gibi evlilik için erken olduğunu düşünüyor. Çünkü açık ara en az evlilik düşünen (%3) grup olmayı başarmışlar. Oldukça yüksek olan (%56) uzun süreli ve kısa süreli ilişki oranları (%41) henüz deneme yanılma döneminde olduklarını gösteriyor.

Lise mezunu erkekler: Uzun süreli ilişki deyince, lise mezunları ilk sırada (60%). Evlilik fikrine de uzak olmadıklarını (11%) göstermişler. Kısa süreli ilişki isteyenler yüzde 29.

Orta öğrenim ve altı eğitimli erkekler: Evlenmek istiyorum! Yüzde 21'le evliliğe açık ara en sıcak bakan grup, kısa süreli ilişkiyi çok fazla (%21) tercih etmiyor. Yüzde 58 gibi büyük bir kesim de uzun süreli, ciddi bir ilişkiden yana...