kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeşim Salkım, sıkıntılı dönemler yaşadığı zaman ailesine sığındığını belirtti ve ekledi: Bunu herkese tavsiye ederim...

Yalnızlığı severim ama yaşlılığımda istemem!

BÜLENT İPEK MAGAZİN
atv'nin 'yalnızlık' olgusunu öne çıkaran dizisi 'Sessiz Gemiler'de kocasını ezen baskın bir karakteri canlandıran Yeşim Salkım: Ben normalde yalnızlığı çok severim. Kalabalıktan hoşlanmam ama yaşlılığımda tek kalmayı da istemem!..
Yapımcılığını Osman Yağmurdereli'nin üstlendiği 'Sessiz Gemiler' dizisinde 'dominant gelin Nergis' olarak yer alan Yeşim Salkım, "Ben de Nergis gibi güçlü bir kadınım. Erkeklerin karşısında hiçbir zaman ezik durmadım" dedi. Yönetmenliğini Filiz Kaynak'ın yaptığı dizideki rolü ile hayat felsefesinin çok örtüştüğünü anlatan Salkım, 'Sessiz Gemiler'in Bozcaada'daki setinde; ilişkilere bakışını ve yeni projelerini anlattı.

* Zengin ve güçlü kadını oynadığınız 'Sessiz Gemiler' ekibine nasıl katıldınız?
Öncelikle Osman Yağmurdereli benim için çok özel bir yapımcı. Onun uğurlu olduğuna inanırım. Bir akşam beni aradı ve rolümü anlattı; hemen kabul ettim. Dizi duygusal ama benimki farklı bir karakter. Kocasını ezme durumları var ama kötü bir kadın değil. Ben rolümü sevdim.

HEP GÜÇLÜ OLMAK ZOR
* 'Nergis'in güçlü yanı mı sizi etkiledi?
Evet çünkü ben de öyle bir yapıya sahibim. Ben de kendi hayatımda çok baskın bir kadınımdır. Erkeklerin karşısında hiç ezik durmadım. Yanlış giden şeylerle ilgili doğruyu göstermeye çabalayan bir insanım. Bir de dizinin dram kokan hikayesinden çok etkilendim. Yaşlılara sevgiyle yaklaşmamız gerektiğinin mesajını veren bu projede olmayı çok arzu ettim.

* Dizide kocasını ezen bir karakteri oynuyorsunuz ve gerçek hayatta da güçlü olduğunuzu vurguladınız. Yoksa siz de ezik erkekleri mi seviyorsunuz?
Ben kendi fikrimi karşı tarafa kabul ettirmeyi severim. 'Tamam, olur' diyen kadın tipi değilim. Bunu da hiçbir kadına tavsiye etmiyorum. Kadın güçlü olmalı, çalışan olmalı. Kendini erkeğe ezdirmemeli. Benim hayat felsefem hep bu yönde oldu.

* Hep güçlü bir kadın olmaya çalışmak zorlayıcı bir şey değil mi?
Tabii zor. Diğer kadınlara göre biraz daha şanslı yaşıyorum hayatımı. Erkeğin istediği koşullarda evlilik sürdürmek bana göre değil. Kurallarımız yanyana yürümezse olmuyor.

KALABALIKTAN HOŞLANMAM
* Tarif ettiğiniz gibi evlilikler var mı etrafınızda peki?
Teyzem ile eniştem var... Teyzem çok dominant bir kadındı; eniştem ise biraz daha idare eden bir adamdı. Zaten hayat böyle bir denge. Böyle evlilik sürdüren binlerce çift olduğunu düşünüyorum.

* 'Sessiz Gemiler' yaşlı yalnızlığını da işliyor. Sanat dünyasında kalabalık bir çevreniz var ama bir yandan da yalnız kalma korkusu var mı?
Korkusu ne demek? Ben zaten yalnızım! Yalnızlığı da çok seven bir insanım. Esasen benim çevremde hiç kalabalık olmadı. Yalnız olmayı, yalnız tatile çıkmayı, evde oturup kitabımı okumayı, sinemaya gitmeyi çok severim. Ben yalnızlıkla çok barışık bir kadınım. Hayatımda yalnızlıkla ilgili hiç endişem olmadı. Tam tersine etrafım çok kalabalıksa biraz huzursuzluk yaşarım.

KIZIM DA GİDECEK
* Yaşlandığınızda yalnız kalmaktan korkmuyor musunuz?
Evet çünkü bundan herkes korkar. Mesela ben bu diziden sonra kızımla konuştum. 'Sen de böyle beni bırakıp gideceksin' dedim. Benim bir tane evladım var, dizideki babanın dört tane... Dört çocuk bir babaya sahip çıkamıyor.

* Ama bu çok yaygın bir durum değil mi?
Bu çok evrensel bir gerçek zaten. Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada karşılığı olan bir hikaye. Herkes zamanla kendi hayatına döner. Hayatın devinimi içinde bazen en yakınını bile unutursun. Bizler de dönem dönem bunu yapıyoruz. Ama benim bir artım oldu; hiçbir zaman ailemden korkmadım. Annemi babamı hiç yalnız bırakmadım. En kötü zamanımda aileme sığındım. En doğru yerin, orası olduğunu biliyorum ve herkese de tavsiye ediyorum.
Haberin fotoğrafları