kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Waterloo İstasyonu

Sinefiller İçin...

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
* Son Ültimatom'un Londra'daki Waterloo İstasyonu'nda geçen kovalamaca sahnesinde, izleyenler fark edecektir, prodüktörler istasyonu halka kapatma izni alamadıkları için bazı yolcular kameraya bakıyor ve birbirlerine kamerayı işaret ediyor.

* Son Ültimatom'un Manhattan'da geçen son büyük takip bölümünün çekimleri altı hafta sürdü. New York Emniyet Müdürlüğü, güvenlik kaygısıyla arabaların saatte 56 km'den hızlı gitmelerini yasakladı.

* Yazdığı heyecan dolu kitaplarla Türkiye'de de pek çok okuru bulunan ve Bourne serisini yaratan Robert Ludlum, 2001 yılında Florida'daki evinde kalp krizinden öldü. 1951 yılında, üniversitede tanıştığı ve 48 sene boyunca evli kaldığı Mary Ryducha'yı iki yıl önce kaybetmişti. Arkasında üç çocuk bıraktı.

* Janjan'ın başrolündeki Berk Hakman, Kırık Kanatlar'dan sonra Hatırla Sevgili dizisinde oynadı. Kendisi 14 Ağustos 1981 doğumlu, yakışıklı ve parlak bir adam. Bundan beş yıl kadar önce üniversitelerin sinema bölümlerinde kısa film çeken genç yönetmenler, ona bol bol film teklifi götürürlerdi ve Hakman da büyük bir heyecanla bu 'setlerde' yeteneklerini sergilerdi.

* Günbatımı'nın senaristi Michael Cunningham, Saatler ve Dünyanın Sonundaki Ev kitaplarıyla kendisine büyük bir hayran kitlesi edindi. Bu iki kitabın da filme çekilmesinin ardından, romanları filme uyarlanan bir romancı olarak değil, bir başkasının romanını senaryoya dönüştüren bir senarist olarak karşımızda.

* Günbatımı'nın yıldızları Claire Danes'le Meryl Streep Saatler'de ana-kız rolünde çıkmışlardı karşımıza.
Haberin fotoğrafları