kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Zaman kaybına tahammülümüz yok"

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Parlamentomuzda hükümet olarak bir sınır ötesi operasyon kararını vermemiz halinde, burada zaman kaybına tahammülümüz yok'' dedi. Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi çıkışında, basın mensuplarının
bayramını kutladıktan sonra gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. ''Acıları dindirmek için bir tezkere gündemde, ayrıntıları belli olmaya başladı mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, bu konudaki ayrıntıları daha önce açıkladığını, bunları Bakanlar Kurulunda tekrar müzakere edeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:''Bir defa parlamentomuzda hükümet olarak bir sınır ötesi operasyon kararını vermemiz halinde, burada zaman kaybına tahammülümüz yok. Anında böyle bir adımı atabilmek için bu talimata hazır hale işi getirmektir ve tezkere içerisinde zaten çerçevesi belirlenmiştir. Detayları, gerek Genelkurmayımızla, gerek dış işlerimizle görüşülmek suretiyle böyle bir talimatı vereceğimiz zaman da belirlenecektir.''

Başbakan Erdoğan, ''Türk Silahlı Kuvvetleri hazır mı? Peşmergeler mevzilerini kazmaya başladılar'' şeklindeki sözleri üzerine, bu tür konular stratejik olduğu için konuşulamayacağını vurguladı. Erdoğan, ''Bunlar stratejik konular olması hasebiyle, böyle medya önünde açıkça söylemek gibi bir yanlışın içine giremeyiz. Sizler de bu konuda bizlere yardımcı olun'' dedi.

GÜL: "TERÖRİSTLER YAPTIKLARININ CEZASINI BULACAK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda bir askerin şehit olması nedeniyle Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı telgrafı gönderdi.
Gül telgrafında, Şırnak'ta bir askerin şehit olmasından, iki askerin de yaralanmasından ötürü derin üzüntü duyduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Sevginin dostluğun ve insani duyguların en yoğun yaşanması gereken Bayram gününde bile insanlık dışı tutumlarını gözler önüne sermekten çekinmeyen teröristler, yaptıklarının cezasını bulacaklardır. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, milletimize ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum."