kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cüneyt Solakoğlu

'Nakliyecilerin başına gökten bir elma düştü!'

EKONOMİ
Bir aydır gündemi meşgul eden UN Ro-Ro'nun yüzde 98'i Amerikalı Fon KKR'nin oldu. Satışın başındaki Cüneyt Solakoğlu "Bir peri masalı gibi başladı, bir peri masalı gibi bitti" dedi..
UN Ro-Ro'nun yaklaşık bir aydır devam eden ve Ulusoylar'ın aile içi kavgasına neden olan satış sürecinin galibi şirketin yüzde 97.6 hissesini altı iş günü içinde bünyesine geçiren Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) adlı ABD'li fon oldu. Basının karşısına çıkan KKR Ortakları'ndan John Pfeffer, Türkiye'ye gelen en yüksek miktarda özel sermaye fonu olduklarını belirtirken, ihracatçıların taşıma fiyatları artırma korkusuna karşı, "Biz karayolu ile rakibiz. Taşımanın yüzde 67'si karayolu ile yapılıyor. Tabii karayoluyla taşımanın maliyetleri değişirse, Ro- Ro'yla taşımanın maliyetleri de değişebilir" dedi. Pfeffer, Türkiye'de başka alımlar da yapabileceklerini ifade ederek özelleştirme süreci ile de yakından ilgilendiklerini de açıkladı.

'KOMİSYON YOK'
Satış sırasında UN Ro.Ro'nun Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy'un hedefi haline gelen şirketin CEO'su Cüneyt Solakoğlu da, süreci bir peri masalına benzetti. Solakoğlu, "Bu iş ehline bir an önce bırakılacak kadar önemliydi. Diğer ortaklarımızın ana işi bu değildi. Ortaklar kâr realizasyonu yaptılar. Bu olay, bir peri masalı gibi başladı ve bir peri masalı gibi bitti. Nakliyeciler de, başına gökten elma düşenlerden biri oldu" dedi. KKR Ortakları'ndan Pfeffer, işlem sırasında hiçbir şekilde komisyon ödenmediğinin ısrarla altını çizdi. Pfeffer, "UN Ro-Ro, bizim yatırım yapmak istediğimiz şirketlerin çok tipik bir örneği. Son derece güçlü bir şirket. Türkiye ile Avrupa arasında ticaretin gelecekte daha da büyüyeceğine inandığımız için UN Ro-Ro'ya yatırım yapıyoruz. Stratejimiz, UN Ro-Ro'nun müşterilerine kaliteli ve güvenilir bir hizmet sunmaya devam etmek ve karayoluyla rekabet edebilecek fiyatlarla bu hizmeti sunmak" diye konuştu. Pfeffer, "Bu sürecin hiçbir anında geri çekilmeyi düşünmedik. Anlaşmayı yeni imzaladık. Hiçbir şekilde çıkmayı düşünmüyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları