kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Diyalog için

EVVELKİ akşam, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın iftar yemeğindeydim. Barkovizyonda, eski toplantılardan görüntüler verildi; bu arada, Fethullah Gülen'in konuşmalarından birkaç cümle de ekrana yansıdı. Gülen, diyaloga giden yolda, önemli bir şartı şöyle açıklıyordu: "Sövene dilsiz, dövene elsiz olacaksın."
Vakıf bünyesinde 3 başlık altında diyalog yürütülüyor: 1) Abant Platformu, 2) Diyalog Avrasya Platformu, 3) Kültürlerarası Diyalog.
28 Şubat'ın zor şartlarında bir araya gelen aydınlar, bu beraberliklerini sonra da sürdürdüler; Abant'tan yankılanan hoşgörü sedaları, Washington'a, Kahire'ye, Moskova'ya kadar uzandı. Kültürlerarası diyalog mesajları, farklı uygarlıkların merkezi Harran'dan, Mardin'den verildi.
Vakfın Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Gülerce, iftar yemeğine katılmak üzere Anadolu'nun dört bir ucundan gelenlere, ne inançlı olanı, ne de inançsızı hor görmemek gerektiğini söylerken, Türkiye'deki kutuplaşmanın ve sıkıntının kaynağını da açıklıyordu: "Herkesi kendine benzetme çabası sürüyor. Oysa, farklılıklarımızla birlikte barış içinde yaşamalıyız."