kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nancy Pelosi

Genel Kurul'a da geliyor

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, bir tarih belirlemediklerini ama Ermeni tasarısının bu dönem sona ermeden Genel Kurul'a getirileceğini belirtti. Temsilciler Meclisi, 22 Kasım'daki Şükran Günü'nde tatile giriyor..
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Dış İlişkiler Komitesi'nden geçen 1915 olaylarına ilişkin iddiaları içeren Ermeni tasarısını 22 Kasım'daki Şükran Günü'nden önce Genel Kurul'a getirmeyi planladığını söyledi. ABD Kongresi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Nancy Pelosi, "Ermeni tasarısını Genel Kurul'a ne zaman getirmeyi planlıyorsunuz?'' yönündeki soru üzerine, "Aklımda bir tarih yok. Tarihi gelecek hafta belirleyebiliriz. Ancak bu dönemin sona ermesinden önce olur'' dedi. Pelosi'nin kastettiği dönem, ABD Temsilciler Meclisi'nin tatile gireceği, 22 Kasım'daki Şükran Günü'nü işaret ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi kongrede düzenlediği basın toplantısında, ''Kimileri sizin bu tasarıyı genel kurula şimdi getirmeyeceğinizi söylüyordu'' sorusuna, "Hayır, tasarı komiteden çıkarsa genel kurula gidecek demiştim. Şimdi komiteden çıktı ve genel kurula gidecek'' yanıtını verdi.

"NEDEN ŞİMDİ? ÇÜNKÜ ZAMANI"
Türkiye'den gelen tepkilere ilişkin de Pelosi şunları söyledi: "Kongrede bulunduğum 20 yıldır herkes Türkiye'nin Soğuk Savaş'taki stratejik konumunu söylüyor. Bu, Sovyetler Birliği'nden önceydi. O zaman Türkiye'nin stratejik konumu ve ilişkilerimiz için bunu geçiremedik. Sonra 1. Körfez Savaşı, Clinton döneminde uçuş hakkı ve boru hattı engel oldu tasarıya. Şimdi 2. Körfez Savaşı diyorlar. Neden şimdi? Çünkü zamanı şimdi. Bunun gündeme gelmesi için zaman hiç uygun olamadı. Demokrat Parti liderliğinde hepimiz bu konuya destek verdik. ABD ve Türkiye Karşılıklı çıkarlara dayalı çok güçlü ilişkilere sahip. Ayrıca bu konu Türk hükümetiyle ilgili değil. Bu, Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili.''