kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ramazan Bayramı kutlanıyor

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nde kıldı Başbakan Erdoğan, bayram namazını kılmak için Emniyet Mahallesi'ndeki evinden Altunizade'deki Marmara İlahiyat Vakfı Camii'ne geldi.

Burada sabah namazını ve bayram namazını kılan Erdoğan, ardından camide vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve vatandaşlarla birlikte caminin altında bulunan salonda kahvaltı etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da bayram namazını aynı camide kıldı.


MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÖNÜL, İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY NAMAZINI KOCATEPE CAMİSİ'NDE KILDI


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Kemal Önal bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı.Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar Kocatepe Camisi'ne geldi. Milli Savunma Bakanı Gönül, İçişleri Bakanı Atalay ve Ankara Valisi Önal da namazı Kocatepe Camisi'nde kıldı ve namazın ardından cemaatle
bayramlaştı.

İçişleri Bakanı Atalay, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı.Ülkenin dört bir yanında vatandaşların huzuru için görev yapan asker, polis ve tüm güvenlik görevlilerinin bayramını da kutlayan Atalay, son günlerdeki terörist saldırılarda şehit olan güvenlik görevlilerini rahmetle andı.

Şehit ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen Atalay, ''Türkiye güçlü bir ülke, büyük bir ülke ve Ramazan Bayramı'nı huzurla kutlayacağız'' dedi.Hava koşullarının iyi olması nedeniyle seyahatlerde yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Atalay, vatandaşların trafik kurallarına uymasını istedi.


BAYKAL, TORUNLARIYLA BAYRAM NAMAZI KILDI


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını Ümitköy Nazmi Beğen Cami'nde iki torunuyla birlikte kıldı. Camiye torunları Alican ve Mehmet ile gelen Baykal, imam tarafından verilen vaazı dinledi.

Namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilerin de bayramını kutladı.Türk milleti ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutlayan Baykal, sıkıntıların sona ermesi milletin hak ettiği huzura bir an önce kavuşması dileğinde bulundu.

Baykal, ''Buruk bir bayram kutluyoruz. Bayramımız buruk ama umudumuz ayakta. Milletimizin çok daha iyi bayramlar yaşayacağına inanıyorum. Burukluğun altında ezilmiyoruz. Üzüntülerimiz var ama üzüntü bizi umutsuzluğa sevk etmiyor. Tam tersine daha da hırslanıyoruz'' diye konuştu.

Caminin ardından yine Ümitköy'de bulunan bir simit fırınına giden Baykal, kuyruğa girerek, sıra bekledi. Sırada beklerken de vatandaşlarla sohbet eden ve bayramlaşan Baykal, simit satın aldı.