kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Askeri birliklerin operasyonu aralıksız sürüyor.

Özel harekât geri döndü

Kadir ERCAN / ANKARA
PKK'nın korkulu rüyası Özel Harekat Polisleri'nden 3 bini Gabar'a geri dönüyor. Şimdi, askerlerle birlikte omuz omuza operasyon yapacak..
Terör örgütü PKK'nın korkulu rüyası Özel Harekât Timleri Gabar'a ve Cudi'ye geri döndü. Ard arda şehit verilmesi üzerine görev yaptığı süre boyunca teröristlere kan kusturan özel harekât polislerinden 3 bini tekrar Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde görevlendirildi. PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye teslim edilmesinin ardından, Cudi ve Gabar Dağları'ndan çekilip özellikle batı illerinde şehir içi görevler verilen özel harekât timleri tekrar Gabar ve Cudi'de görevlendirilmeye başlandı. Polis özel harekât timleri, 1987'den 2000'e kadar, askerden bağımsız araziye çıkıp pusu kuruyordu ve PKK ile silahlı mücadele ediyordu.

2000'DE GERİ ÇEKİLDİ
Polis özel harekât timleri, 2000 yılı sonrası, Cudi ve Gabar'a çıkmak yerine, şehirlerin giriş ve çıkışlarında veya şehri gören hâkim tepelerde görevlendirilmeye başlanmıştı. Polis özel timlerinin büyük bir bölümü de batı illerindeki, terörle mücadele veya başka şubelere tayin edilmişti. Özel Harekât Timleri'nin 1983 yılında kurulduğunu anımsatan Emniyet'ten üst düzey bir yetkili, "Özel Harekât Timleri'nin bölgeye yeni gönderiliyormuş gibi algılanması doğru olmaz. Polis özel timleri ihtiyaç hasıl oldukça, askerimizle birlikte omuz omuza her zaman operasyona katılmışlardır" dedi.