kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sıddık Küçükgöz

Kanlı üniformadan çıkan baba mektubu

Enis YILDIRIM - Mürsel ACAY
Er Sıddık Küçükgöz'ün sakladığı mektupta babası, "Kahrolası gurbetin acısına vatanımız için dayanmalıyız. Her şey askerimiz, vatanımız için" diye yazmış. Mektubu gören herkes ağladı..
Komando Er Sıddık Küçükgöz... Gabar Dağı'nda PKK'nın hain pususunda şehit düşen 13 askerden biri... Herkes bayramı kutlarken Çorum'un Uğurludağ ilçesine bağlı Aşılıarmut köyündeki baba ocağında büyük acı yaşanıyor. 20 gün sonra terhis olup memleketinde sözlüsü ile nişanlanmaya hazırlanan Er Sıddık Küçükgöz, baba mektubunu tam da operasyon emri geldiğinde aldı. Okumaya bile fırsat bulamadan arkadaşlarıyla dağa çıktı. Gabar'da mola verdiklerinde fırsat bulup babasının duygu dolu mektubunu okudu. Katlayıp kalbinin üzerindeki cebine koydu. Birkaç saat sonra da hain pusuda şehit düştü. Cenazesi arkadaşları ile birlikte otopsi için Şırnak'a götürüldüğünde cebinden çıkan mektup ve şiir hem hastanedeki doktorları, hem de soruşturmayı yürüten savcıları gözyaşlarına boğdu...

"SABRET BİTECEK"
Şehit babası mektubunda vatana olan hasreti, şiirinde ise bayramlara olan düşkünlüğü dile getiriyordu. Oğluna, "Her şey vatan için. Bu kahrolası gurbetin acısı, işte. Bu acıya vatanımız için dayanmalıyız. Sabret bu gurbet acısı da bitecek, bir gün. Her şey ailemiz, her şey askerimiz, her şey vatanımız için" diye yazmıştı.. Babanın oğluna yazdığı şiir de şöyle: Kurbanlar kesildi, herkes sevinince / Bütün akrabalar eve gelince / Herkes evladına sarılıp öpünce / Ellere bakıp da ağlama oğlum... Bayram sabahı eller öpülür / Benim gözlerimden yaşlar dökülür / Anneciğimin boynu bükülür / Beni hatırlayıp ağlama oğlum... Yaz gelince çayır çimen otlanır / Asker olan her şeye katlanır / Düdük ötünce herkes toplanır / Dönersin bir gün ağlama oğlum... Acı haberi TV'den alan baba Hamit Küçükgöz, oğlunun şehit olacağını 3 gün öncesinden hissettiğini söyledi. Küçükgöz, "Geceleri uyuyamıyordum. Vatan sağ olsun. Bin oğlum olsun bin defa daha askere gönderirim. Yine çocuklarımın şehit olmasını isterim" dedi.
Haberin fotoğrafları