kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İçindeki Yabancı

Empire sunar

05.10.2007
Empire Notu: Empire kasım ayında da dopdolu! İçindeki Yabancı'nın başrolünde izleyeceğimiz Jodie Foster ile çok özel bir söyleşiyi ve Hollywood'un son zamanlardaki en parlak yönetmeni, Brett Ratner'ın ağzından son filmi Bitirim İkili 3'ün yapım sürecini okuyabilirsiniz. İçimdeki Deniz ve Üç Defin filmlerinin orijinal DVD'leri de hediye.

İçindeki Yabancı
Radyoda sunuculuk yapan ve New York'la ilgili hikayeler anlatan Erica'nın dengesi, nişanlısının öldüğü vahşi bir saldırının ardından bozulur. Erica, kendi adaletini uygulamak için eline bir silah alıp, intikam peşine düşünce, bir polis memuru ile yolları kesişir. Ünlü yönetmen Neil Jordan'ın imzasını taşıyan yapımın başrolünde, genellikle güçlü kadın karakterleri ete kemiğe büründüren Jodie Foster bulunuyor. Yurtdışında ağırlıklı olarak iyi eleştiriler alan filmde, Jordan'ın yönetmenliğinin yanı sıra, Foster ve polis memurunu canlandıran Terence Howard'ın performansı da alkış topladı. İçindeki Yabancı'nın, bu yılki Oscar yarışının erken favorileri arasında sayılmaya başlandığını da ekleyelim.
Tür: Gerilim, aksiyon, dram, suç
Yönetmen: Neil Jordan
Oyuncular: Jodie Foster, Terrence Howard, Naveen Andrews, Mary Steenburgen.

Yıldız tozu (Stardust)
Matthew Vaughn'un, gangster filmi Lock Stock, Snatch and Layer Cake'ten sonra ikinci yönetmenlik denemesi! Yıldız Tozu, vurdulu kırdılı bir film ve dünyadan bir ışık yılı kadar uzak. Neil Gaiman'ın fantastik romanından uyarlanan filmde, genç bir adam kayan bir yıldıza yeniden hayat vermek üzere sihirli bir ülkeye gelir ve o yıldızın aslında güzel bir kız olduğunu keşfeder. Filmde kimler yok ki: Robert De Niro (bir gökyüzü korsanı), Michelle Pfeiffer (bir cadı) ve Claire Danes (gökteki yıldızın ta kendisi). Bu üç Hollywood yıldızının yanına bir de medyanın peşini bir türlü bırakmadığı Sienna Miller'ı ekleyin. İşte size göz kamaştıran bir masal!
Tür: Dram, fantastik, macera
Yönetmen: Matthew Vaughn
Oyuncular: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Sienna Miller, Charlie Cox.

Bitirim İkili 3 (Rush Hour 3)
Jackie Chan ve Chris Tucker ikilisi aksiyon komedi serisinde koşmaya devam ediyor. Bitirim İkili markası, yapımcıları için altın yumurtlayan bir tavuk, ne de olsa... Filmin yönetmeni en son X-Men: Son Direniş'in yönetmeni olarak izlediğimiz Brett Ratner. Üstelik oyuncu kadrosunda Roman Polanski ve Max Von Sydow gibi şaşırtıcı isimler de var. Zıpırlıkla aksiyonun yoğrulduğu Bitirim İkili 3'te bu kez polislerimiz suçluları Paris'te kovalıyorlar. Eyfel Kulesi'nden arka sokaklara uzanan kavga, kovalamacayla bakalım, yine göz ve gönül doyurabilecek mi?
Tür: Komedi
Yönetmen: Brett Ratner
Oyuncular: Chris Tucker, Jackie Chan, Max von Sydow, Hiroyuki Sanada, Yvan Attal.

Dehşet Odası (Captivity)
Misyon (The Mission) filmiyle Oscar'a aday olan Roland Joffe'nin yeni filmi Dehşet Odası'nda hayatını kötü kullanan ünlü model, Jennifer (Elisha Cuthbert) bir seri katil tarafından kaçırılır ve bir mahzene hapsedilir. Bu esrarengiz adamın çeşitli psikolojik oyunlarına, tuzaklarına tabi tutulan Jennifer kaçmaya çalışırken başka bir tutsak ile karşılaşır. İkilinin kurtulma çabaları, katilin kim olduğu sorusuyla birleşince olaylar daha da karmaşık bir hal alır. Sinema salonunda işkence dolu saatler sizi bekliyor.
Tür: Gerilim, korku
Yönetmen: Roland Joffe
Oyuncular: Elisha Cuthbert, Daniel Gillies, Pruitt Taylor, Laz Alonso.

Bana Şans Dile
Çağan Irmak'ın 2001 tarihli ilk filmi Bana Şans Dile bir hayli gecikmeli olarak vizyon izleyicisiyle buluşuyor. Beş yıl önce Ankara ve İstanbul film festivallerinin ulusal yarışma bölümlerinde gösterilen, fakat bir türlü yaygın gösterim şansı bulamayan film, Çağan Irmak'ın isminin Babam ve Oğlum sonrası büyük bir popülarite kazanmasıyla birlikte, yeniden gündeme gelme şansı yakaladı. Aslında öyküde tipik Çağan Irmak takıntılarına rastlamak mümkün. Bu nedenle filmin 80 sonrası Türk gençliğinin apolitik hali ile medyanın popülistliği arasında gidip gelmesine şaşmamak lazım. Rıza Kocaoğlu, Melisa Sözen ve İsmail Hacıoğlu gibi genç isimleri henüz ilk ciddi rollerinde izlemek de ayrı bir heyecan yaratacak gibi.
Tür: Gerilim, aksiyon
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Deniz Uğur, Volkan Severcan, Nilgün Belgün, Rıza Kocaoğlu, Kutay Köktürk.
Haberin fotoğrafları