kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evler mosmor oldu

28.09.2007
Ev dekorasyonunda sezonun modası, geometrik şekiller ve duvar süslemeleri. Renk olarak ise siyah ve beyazın yanı sıra rezene yeşili ve mor öne çıkıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Evler mosmor oldu
Sonbaharla birlikte ev dekorasyonunda değişiklik yapma zamanı geldi. Ne de olsa yazın sıkça karşımıza çıkan marine desenler, tropikal esintiler artık 'out'. Ama hemen "Evi kahve tonlarına mı bürüyeceğiz!" diye paniğe kapılmayın. Çünkü bu sonbaharda alternatif çok. 'Aydınlık' ve 'karanlık' iki farklı koleksiyonla sezonu açan Habitat, ne gelenekselden vazgeçmeyenleri ne de trendleri takip edenleri unutmuş...

EN SÜSLÜ DUVARLAR
Markanın 'karanlık' serisinde, isminden de anlayacağınız gibi siyah ön planda. Siyah deri koltuklar ve krom aksesuarlar, klasik bir şıklık arayanlar için ideal. Ama daha canlı ve daha farklı olmak ve kendi stilini yaratmak isteyenlere 'aydınlık' serisi hitap ediyor. Bu serinin vazgeçilmez rengi tabii ki beyaz. Geometrik şekiller ise beyazın kavalyesi niteliğinde. Ama asıl dikkat çeken, beyazla kontrast edilen renkler... Habitat 2007 Sonbahar Koleksiyonu hem yeşillenmiş hem de morarmış. Rezene yeşili ve nar moru tonlarında, mumdan koltuğa, şamdandan yastığa ne arasanız var. Kısacası 'aydınlık' serisine 'eğlence' serisi de diyebiliriz. Koleksiyonda dikkat çeken bir başka unsur ise duvarlar. Eskiden sadece tablolar ve resimlerle hareketlendirilen duvarlar için de yeni bir alternatif var: Duvar süslemeleri. Farklı renkte ve boyutta satılan kare, dikdörtgen, yuvarlak gibi geometrik şekillerden dilediklerinizi alıp duvarınıza asabilirsiniz. Bu süslemeler arasından da tavsiyemiz, sezonun moda renkleri yeşil ve moru mutlaka bir araya sıkıştırmanız.

SON TRENDLER
Yeni bir koltuk takımı aldıysanız ve evinizi bir kez daha değiştirmeyi düşünmüyorsanız, o halde aksesuar takviyesiyle modaya ayak uydurabilirsiniz. Ünlü tasarımcı Concetta Gallo'nun tasarladığı üzeri fotoğraf ve çizimlerle süslü dekoratif tabaklar ya da yastıklardan edinebilirsiniz. Bunun yanı sıra Miriam Van der Lubbe'nin tasarladığı, krom rengi zeminin üzerinde kırmızı saniye göstergesi olan Tik Tak isimli saati de alabilirsiniz. Çocuklar için tasarlanan bez bebekler ise bir oyuncaktan çok, şık birer dekoratif objeyi anımsatıyor, bizden söylemesi.
Haberin fotoğrafları