kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yan'da özel partiler de düzenlenebiliyor.

Mezeyle tapas arasında bir yerde

Beyoğlu'nun ünlü gece kulüplerinden Roxy'nin yanında açılan Yan Gastrobar, samimi bir mahalle barı olarak tasarlanmış. Mönüsünde ve dekorasyonunda ise eski İstanbul meyhanelerinden ve İspanyol tapas barlarından izler var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mezeyle tapas arasında bir yerde
İstanbul gece hayatının ünlü kulüplerinden Roxy, 14. sezonunda müzikseverlerle buluşmaya hazırlanırken, bir kardeşi oldu. Bir lezzet ve etkinlik mekânı olarak tasarlanan Yan Gastrobar, adı üzerinde, Roxy'nin hemen yanında yer alıyor. Eski bir Beyoğlu binasında yer alan mekân, uzun süren bir tadilat dönemi sonrasında iki hafta önce hizmet vermeye başladı. Gastrobar, sıcak atmosferiyle dikkat çeken mahalle barlarının iyi yemek ve iyi servis ile birleştirilmesi sonucu ortaya çıkmış bir tanımlama. Yan da gerek mutfağıyla gerekse dekorasyonuyla her zaman oradaymış, hep varmış hissini vermeyi amaçlıyor. Zaten amaç da, gelenlerin kendilerini rahat hissetmesi. Dekorasyonunda koltuk meyhanelerinin samimi atmosferinden esinlenilmiş. Koltuk meyhaneleri, eski İstanbul'da çoğunlukla kaçak olan, gizli içki satan yerlermiş. Çoğunlukla manav veya bakkal dükkânlarında yer alan bu koltuk meyhanelerinin bir kısmına evde içki içemeyen memur ve katipler gidermiş. Yan'da ise benzer bir havayı vermek için aydınlatmadan kumaş seçimlerine kadar her şey olabildiğince sade ama şık düşünülmüş. Mutfağına gelince... "Minik tabaklarda tadı damağınızda kalacak lezzetler," diye tanımlanıyor. Çoğunlukla Türk mutfağı Akdeniz etkileriyle birleştirilmiş. Mönüsünde çeşitli mezelerle yine koltuk meyhanelerinden izler var. Bunun yanı sıra İspanyol mezeleri olan tapas'lar da yer alıyor.

SERGİ VE SEMİNERLER DE OLACAK
Yan aynı zamanda üçüncü ve dördüncü katlarındaki etkinlik platformuyla da dikkat çekiyor. Roxy etkinlik platformu, var olan güncel sanat dolaşım kanallarına dâhil olmayan sanatçılar için yeni bir alan yaratmayı amaçlıyor. Yani 'karşı duruşu' destekleyen bir alternatif olacak gibi... Burayı sadece bir galeri olarak düşünmek haksızlık olur. Resim, heykel, fotoğraf, video art sergilerinin yanı sıra çeşitli performans günleri, workshop'lar, seminerler de düzenlenecek. Bu iki kat, etkinlik ve sergi alanı olmanın dışında parti mekânı olarak da kiralanabiliyor. Mekân, İstanbul'un parti alanı eksiğini, her türlü ses ve ışık tesisatıyla ve kısa sürede parti alanına dönüştürülebilen şık ve portatif dekorasyonuyla gidermeyi amaçlıyor. Üstelik burası, iki katta toplam 150 kişilik kapasiteye sahip bir alan. Parti alanında isteye bağlı olarak özel gecelerde yemek ve eğlence danışmanlığı hizmeti de, Roxy ekibi tarafından veriliyor.
Adres: Sıraselviler Caddesi, Aslanyatağı Sokak, No: 5 Beyoğlu-İstanbul
Tel: (0212) 249 12 83
Haberin fotoğrafları