kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Liderler bayramda nerede?

Yeni Haber
Ankara'da 22 Temmuz seçiminin ardından hız kesmeyen siyasi hareketliliğe Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte üç günlük kısa bir mola verilecek.

Liderler ve bakanlar üç günlük bayram tatilinde genelde seçim bölgelerini tercih etti. Siyasetin bayram tatiline Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün düğünü damgasını vuracak. Bayramın üçüncü günü İstanbul'da yapılacak düğünde AKP'li bakan ve milletvekilleri ile çok sayıda eski ve yeni siyasetçi bir araya gelecek.

Ramazan Bayramı nedeniyle siyasi parti yöneticileri, cumartesi günü parti genel merkezlerinde, karşılıklı bayram ziyaretinde bulunacak.
Ankara'daki parti liderleri bayram namazlarını Kocatepe, Maltepe ve Hacıbayram camilerinde kılacak.

ERDOĞAN İSTANBUL'DA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramın birinci gününü Ankara'da geçirecek. Gül, bayramın ikinci ve üçüncü günü ise kızının düğün nedeniyle İstanbul'a gidecek. Cumhurbaşkanı Gül'ün kızı Kübra Gül'ün, bayramın üçüncü günü İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılacak düğününe, AKP'lilerin yanı sıra çok sayıda eski ve yeni milletvekili ile bürokratların katılması bekleniyor.

TBMM Başkanı Köksal Toptan da bayramın ilk iki gününü seçim bölgesi Zonguldak'ta geçirdikten sonra, İstanbul'da Kübra Gül'ün düğününe katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayramı İstanbul'da geçirecek. Erdoğan, bayramın birinci günü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Feshane'deki "il bayramlaşmasına" katılarak partililerle bir araya gelecek. Erdoğan, bayramın son günü ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızının düğününe katılacak.

Tüm bakanlar bayramın üçüncü günü İstanbul'da Kübra Gül'ün düğününe katılacak. Bakanlar ilk iki günü ise Ankara'da ve memleketlerinde geçirecek.

BAKANLARIN PROGRAMI

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin bayramını seçim bölgesi Antalya'da geçirirken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay bayramın ilk iki gününde Ankara'da olacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik memleketi Van'a gidecek. Çelik, özel programı kapsamında burada seçmenleriyle bayramlaşacak.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bayramın birinci günü İstanbul'da olacak. Eroğlu, bayramın ikinci günü memleketine gidecek ve Afyonlularla bayramlaşacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise bayramın ilk iki gününü Ankara'da ailesiyle geçirecek.

Bayramı Ankara'da ailesiyle geçirecek bakanlardan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, bu süre içinde eylem planları üzerine çalışmalarını sürdürecek.
Bayramın ilk günü Ankara'da olacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bayramın ikinci günü Ordu'da partililerle bayramlaşacak.
Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker ise bayramın ilk iki günü Bismil ve Diyarbakır'da seçmenleriyle bayramlaşacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da bayramın ilk günü memleketi Erzincan'da vatandaşlarla bayramlaşacak. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak da Trabzon'daki AKP teşkilatıyla bayramlaşacak.

BAYKAL PROGRAMINI DEĞİŞTİRDİ

CHP lideri Deniz Baykal'ın, her yıl olduğu gibi bu bayramda da Antalya'da olacağı bildirilmişti. Ancak Baykal son dönemde artan terör olayları nedeniyle programın değiştirdi. Baykal, bayramın birinci günü Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu birliğe giderek taziye ziyaretinde bulunacak ve askerlerle bayramlaşacak. Baykal daha sonra Şırnak'ın, terör saldırısı sonucu 12 köylünün hayatını kaybettiği Beşağaç köyüne giderek başsağlığı ziyaretinde bulunacak ve köylülerle bir araya gelecek. Baykal bayramın ikinci günü Ankara'ya dönmesinin ardından memleketi Antalya'ya gidecek.

CHP'de bayramın ikinci günü yapılacak bayramlaşma törenine Genel Sekreter Önder Sav katılacak.

LİDERLERİN PROGRAMI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayramda Ankara'da olacak. MHP lideri, bayramın ikinci günü genel merkezde partililerle bayramlaşacak.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bayramı Ankara'da geçirecek. Sezer, DSP Genel Merkezi'nde bayramın ikinci günü düzenlenecek bayramlaşma törenine katılacak ve partililerle bayramlaşacak.

Kurultay sürecine giren Demokrat Parti'de, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın bayram programı henüz netleşmedi. Ağar'ın, bayramı Ankara'da geçirmesi bekleniyor.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun da bayramı Ankara dışında geçireceği belirtilirken, programının henüz netleşmediği ifade edildi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da bayramı Ankara'da geçirecek.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da bayramın ilk iki günü Ankara'da olacak. Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlenecek bayramlaşma törenine katılarak, partililerle bayramlaşacak. Bayramın üçüncü günü Yazıcıoğlu da Gül'ün kızının düğününe katılacak.

(ANKA)