kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Topkapı Sarayı'nı Yeniçeriler koruyacak

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı'nın ruhunu daha iyi yansıtmak ve ilgiyi arttırmak için saray koruma görevlilerine yeniçeri kıyafeti giydirmeye hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı koruma görevlilerine yeniçeri kıyafeti giydirecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla Topkapı Sarayı yeni bir çehre kazanacak. Bakanlık, sarayın ruhunu daha iyi yansıtmak ve turistlerin ilgisini arttırmak için saray koruma görevlilerine yeniçeri kıyafeti hazırlatıyor. Ankara Olgunlaştırma Enstitüsü'nün tasarımının yaptığı giysiler, önümüzdeki aylarda hazır olacak.

Bakanlık ayrıca, bu değişimin sadece koruma görevlileriyle sınırlı kalmamamsı için Topkapı Sarayı'nın diğer çalışanlarına Osmanlı kıyafetleri giydirecek. Kıyafetler yazlık ve kışlık olarak hazırlanacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, "Topkapı'da o dönemde yaşanan kültürü daha iyi yansıtacak, yerli ve yabancı ziyaretçilere sadece eserleri göstermek eğil saray yaşantısından kesitler de sunmak istedik" dedi.
Bakanlık, giysi tasarımı konusunda bilim adamlarından ve Osmanlı konusunda çalışmalar yapan uzmanlardan oluşan bir komisyon kuracak ve Enstitünün tasarladığı kıyafetleri ilk olarak bu komisyonu sunacak.

(ANKA)