kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Şölen havasında geçen bir ziyafet

Roma İmparatorluğu'nun en önemli etkinlikleri, şölen havasında geçen ziyafetleriydi. Romalı erkeklerin katıldığı bu ziyafetlerde, birbirinden farklı yüzlerce çeşit yemek hazırlanır, şarap ve eğlencelerle ziyafetler renklenirdi. Hilton İstanbul'un geçtiğimiz yıl başlattığı ve üç imparatorluk lezzetleri olan Endülüs, Roma ve Osmanlı yemeklerinin günümüz tatlarına uyarlanmış halleri, 'The Roof Restaurant'ta bu yıl da devam ediyor.

Roma yemekleri
Geçen yıl 'Endülüs Yemek Festivali' ile misafirlerini ağırlayan Hilton İstanbul, bu yıl da 'Roma İmparatorluğu Lezzetleri' ile 17-27 Ekim tarihleri arasında yeni lezzetleri, misafirleri ile buluşturuyor. Roma İmparatorluğu'nun her döneminden esinlenilerek hazırlanan yemekler; İtalya, Cebelitarık, Kuzey Afrika, Akdeniz Havzası ve Ege Bölgesi'nden lezzetleri taşıyor. Sıcak-soğuk başlangıçlar, zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, kırmızı et ve makarnalardan oluşan mönü, farklı lezzetleri damak tadımızla buluşturuyor.

Mutlaka tadın!
Roma Cavalieri Hilton'un 28 yaşındaki genç aşçısı Giovanni Fella'nin de konuk şef olarak katılacağı yemek festivali mönüsünde yok yok... Öne çıkan spesiyaller ise şöyle; 'Basmati Pilavı' ve curry sos ile 'Yufkaya Sarılı İri Karides'; Akdeniz balığı 'Fagottino', 'Karışık Taze Baharat Salatası', 'Bıldırcın Yumurtası', kuşkonmaz, portakal ile ahtapot ve körpe pırasa ile yapılan 'Panzanella' salatası, 'Beyaz Et', 'Yaban Mantarları', 'Parmesan Fondü' ve 'Beyaz Truffle Mantarlı Lazanya'; deniz tarağı, 'Bottarga' ve kabaklı 'Paccheri di Gragnano' makarna ve milföy hamurunda 'Kalkan Balığı', 'Mozzarella Peyniri', güneşte kurutulmuş domates, taze fasulye ve zeytinli pesto sos ile...