kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Talimhane/ Yeni Hemen hemen bütün binaların dış cephesi yenilendi. Özel güvenlik ekibi kuruldu ve 24 saat bir güvenlik sağlandı. Araç trafiğine kapatıldı, burada bulunan otellerle ve restoranlara tahta masa ve sandalye standardı getirilerek caddenin bir bölümünü kullanmalarına izin verildi

İstanbul, küçük bütçelerle baştan yaratılıyor

HACER GEMİCİ
İstanbul'un tarihi güzelliklerini ortaya çıkaran İstanbul Turizm Atölyesi adeta bir güzelleştirme timi gibi çalışıyor. Küçük rakamlarla, sokaklar, evler yeniden yaratılıyor ve İstanbul'a geri kazandırılıyor..
İstanbul'da son dönemde neredeyse her gün yeni bir konut projesinin duyurusu yapılıyor. Siteler, alışveriş merkezleri adeta birbiri ardına açılıyor. İstanbul şehir sınırlarından taşarken, 'eski İstanbul' da kendini yeniliyor. Üstelik bu bol sıfırlı rakamlarla da olmuyor. Küçük rakamlarla, yaşayanları ve esnafı da projenin içine dahil ederek adeta mini mucizeler yaşanıyor. Bu mucizeleri Sultahanmet yakınlarındaki Akbıyık Caddesi'ne gidildiğinde, ya da Taksim'in oteller bölgesine dönüştürülen Talimahane'de bir tur atıldığında net olarak görmek mümkün. Söz konusu projelerin arkasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında kurulan ve yaklaşık 10 kişilik bir sabit kadrosu olan İstanbul Turizm Atölyesi var. İstanbul'u 'hizaya sokan' Turizm Atölyesi'nin başındaki Tülin Ersöz ve ekibi, bugüne kadar neler yaptıklarını anlattılar.

Yanında gönüllü ordusu var
Atölyenin kuruluş amacı İstanbul'a yönelik proje üretmek ve bu projelere orada bulunan vatandaşları da dahil etmek. Ersöz, "Genelde eskiden proje yapılır ve vatandaş uygulama sırasında haberdar olurdu. Biz ise önce projeyi ortaya koyuyoruz, sonra orada yaşayan vatandaşlarımıza, esnafımıza giderek onları da bunun içine dahil ediyoruz" dedi. Atölye her ne kadar 10 kişilik bir ekip gibi görünse de içinde İstanbul Valiliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, Sabancı Müzesi, Marmara Üniversitesi gibi kurumların üst düzey yetkililerinin gönüllü olarak yer aldıkları bir gruptan oluşuyor. İşte bu üyelerden öneriler geliyor. Bir sokak, bir bina ya da bir semtin tamamı ele alınarak, buranın nasıl turizme kazandırılabileceği ele alınıyor. Proje oluşturuluyor, maliyetler çıkıyor ve Büyükşehir Belediyesi'ne onaya gönderiliyor. Onay alındığı zaman Büyükşehir Belediyesi alt yapıyı ücretsiz olarak bölgeye götürüyor. Örneğin Talimhane ve Akbıyık Caddesi'nde olduğu gibi dış cephelerin boyanması söz konusu olduğunda, elinde parası olmayan vatandaşa sponsor bile bulunuyor.
Haberin fotoğrafları