kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

28 gecekondunun yerine Merter'e lüks konut projesi

MENEKŞE ATASELİM
Mutlu İnşaat, Merter'de Büyükşehir Belediyesi binasının yakınlarındaki bir bölgede 28 gecekonduyu yıkarak yerine 58 konutluk lüks bir projeye başladı Şirketin CEO'su Hakan Buvan, Merter Park Evleri'nde 10 adet de dükkan bulunacağını ve Merterli tekstilcilerin şimdiden sıraya girdiğini söyledi ..
İstanbul'un tekstil cenneti olarak adını duyuran Merter, bölgenin çehresini değiştirecek yeni projelerin yapımına sahne olmaya başladı. Son olarak Mutlu İnşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının yakınındaki bir arsada Merter Park Evleri adı altında bölgede bir lüks konut projesi inşa etmeye koyuldu. Şahsa ait 5 dönümlük bir arazi üzerinde yer alan 28 gecekondunun yıkılması sonucu kat karşılığı anlaşma ile hafriyatına başlanan proje 58 konut ve 10 dükkandan oluşuyor. Şirketin CEO'su Hakan Buvan, 3+1 ve 4+1 konutlardan meydana gelen projeye 1+1'lerden oluşan 2 blok ekleyeceklerini belirterek, Merter Park Evleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

* Merter'de yeni bir projeniz başlıyor. Kaç konuttan oluşacak? Özellikleri neler?
Belediye binasının 20 metre ilerisinde 5 dönümlük arazide inşa edilecek. O arazi bir şahsa aitti ve yerinde 28 gecekondu vardı, işgal edilmişti. Daha sonra gecekondular yıkıldı, kat karşılığı anlaşma yaparak yerlerine bu projeye başladık. İsmi Merter Park Evleri. 10 blok ve 58 daireden meydana gelecek. Ancak projenin özelliklerini biraz değiştirmeyi düşünüyoruz.

* Ne gibi değişiklikler yapacaksınız?
Şu andaki şablonda 3+1 ve 4+1 daireler var. Bir de 6+2 dubleksler... Ancak bunlara 1+1'ler de eklemeyi düşünüyoruz. 2 bloğu 1+1 stüdyolara ayıracağız. Projeyi küçük daire finanse eder

* Neden mutlaka 1+1 de olsun istiyorsunuz?
Çünkü bu tip konutlara talep oldukça fazla. Volüm de düşük. Merter de oldukça merkezi bir lokasyon olduğu için talep mutlaka yoğun olacaktır. Ayrıca 1+1'ler çok kolay satılıyor. Başlangıçta kolay satış yapıp projeyi bu dairelerle finanse edebiliriz.

* Merter'de yine aynı şekilde gecekonduları dönüştürerek ya da farklı yerlerde proje yapma planınız var mı?
Merter gerçekten kolay arsa bulunmayan bir yer. Ancak eğer uygun arazi bulursak düşünürüz. Çünkü merkezi bir yer. Ancak biz o taraflarda proje yapmaya alışkınız. Bahçelievler ve Ataköy de bunlara örnek.
Haberin fotoğrafları