kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Müjde Ar kendi kendine konuşma yasağı koydu

ÖZLEM AVCI
Katıldığı bir programda; "Gazoz kapağımı Bedri açtı ama içine akıtmadı" diyerek olay yaratan Müjde Ar, rol aldığı 'Kilit' isimli filmin setinde, gazetecilerin film hakkındaki sorularını bile yanıtlamadı..
Sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadını olan Afife Jale'nin hikayesinin kaleme alındığı 'Kilit' isimli sinema filminin çekimlerinin bir bölümü, önceki gün Sepetçiler Kasrı'nda yapıldı. 'Haydi Gel Bizimle Ol' programının ilk bölümünde, "Gazoz kapağımı Bedri açtı ama içine akıtmadı" diyerek olay yaratan ve 'Kilit'in başrol oyuncusu olan Müjde Ar, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı ve film hakkında konuşmaktan bile kaçındı. Ar, gazetecilerin soru sormasını engellemek için "Ben açıklama falan yapmam, yönetmen yapsın" dedi.

İki kadının hikayesi

Çekimleri devam eden 'Kilit'te; günümüz modern Türkiye'sinin kadın oyuncularından Berna ve sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadını olan Afife Jale'nin paralel yaşamları anlatılıyor. Yönetmen Ceyda Aslı Kılıçkıran filmin hikayesinin reenkarnasyon felsefesinden yola çıktığını, iki farklı dönemden iki kadının radikal önyargılara ve popüler kültüre başkaldırışını alattıklarını ifade etti. Kılıçkıran; "Filmde; her iki kadının mücadelesi, günümüz koşullarının ve geçmiş döneme dönüşlerin olduğu yalın bir anlatımla izleyiciye aktarılıyor" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları