kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Beyaz Melek'in müziklerini, dünyaca ünlü 'Prag Senfoni Orkestrası' çaldı.

'Beyaz Melek' müzikleriyle de iddialı

Önümüzdeki ay seyirciyle buluşacak olan, Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği 'Beyaz Melek'in müzikleri tamamlandı. Müzikleri, Prag Senfoni Orkestrası ve dünyaca ünlü sanatçı Djivan Gasparyan çaldı..
Yapımcılığını Murat Tokat ve A. Levent Üngör'ün üstlendiği, Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu kaleme alıp, yönettiği 'Beyaz Melek' adlı sinema filminin müzikleri tamamlandı. Filmin müziklerini, dünyanın en iyi orkestrası olarak gösterilen ve 140 kişiden oluşan 'The City Of Prague Film Harmonic' ve 'Prague Opera Korosu' çaldı. Ayrıca dünyaca ünlü duduk virtiözü Djivan Gasparyan da, filmin müziklerinde imzası olan isimlerden biriydi. Gasparyan, Türkiye'de sekiz ayrı besteci tarafından bestelenen müzikleri çalarken, "Mahsun'u, film müziklerine gösterdiği özenden dolayı kutluyorum. Dünya standardında bir iş oldu" dedi. Dünyanın en ünlü senfoni orkestralarıyla çalan ve Peter Gabriel, Lionel Richie, Michael Brook, Hans Zimmer, John Williams gibi tanınmış müzisyenlerle çalışan Gasparyan, 'Ronin' ve 'Gladyatör' filmlerinin müziklerinde de sanatını konuşturmuştu.

Kasımda vizyonda
16 Kasım 2007'de izleyiciyle buluşacak olan 'Beyaz Melek'in müziklerine imza atanların arasında ayrıca, Türkiye'nin en önemli keman virtüözü Cihat Aşkın da vardı.
Haberin fotoğrafları