kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezen Aksu Londralıları büyüledi

Yeni Haber
Şarkıcı Sezen Aksu İngiltere'nin başkenti Londra'nın en büyük ve görkemli konser salonlarından biri olan Royal Albert Hall'u ağzına kadar doldurmayı başardı...
Bütün şarkılarını yaklaşık 5 bin kişilik kapasiteye sahip salonu dolduran hayranlarıyla birlikte söyleyen Aksu, biri altın sarısı, diğeri mavi olmak üzere iki ayrı tuvaletle çıktığı sahnede, esprileriyle de hayranlarını güldürdü.

''Gülümse'', ''Haydi gel benimle ol'', ''Fındıkkıran'' , ''Dansöz Dünya'', ''Lal'', ''Keskin Bıçak'', ''arkadaş'' gibi birbirinden güzel ve klasikleşmiş şarkıları seslendiren Aksu, zaman zaman da vokalisti Nurcan Evren ile dans şovu yaptı.

Sahnede fıkralar anlatan sezen Aksu, bir tesadüf sonucu Pakistan yerel giysilerinin satıldığı bir mağazada tanıştığı genç kızla sohbeti sırasında konunun Steve Wonder'a geldiğini anlattı. Aksu, ''genç kıza Wonder'ın son albümünde ''I'm ready for love'' adlı şarkıyı söyleyen kişiye hayran olduğumu söyledim. Karşımdaki genç kız bana ''o benim'' dedi. Tüylerim diken diken oldu'' diyerek Indian Aires adlı ABD'li genç şarkıcıyı sahnesine davet etti.

Aires, Aksu'nun hayran olduğu şarkıyı seslendirirken, sahneden ayrılmadan önce kulağındaki küpeler ve parmağındaki yüzüğü göstererek ''bunlar Sezen'in armağanları'' dedi. Sahnede bir ara doğumunun 800. yılında çeşitli törenlerle anılan Mevlana Celaleddini Rumi'yi de değinen Aksu,''Keskin Bıçak'' şarkısını söylerken
salonun ortalarından kendisine eşlik eden genç kızı da sahneye çağırdı. Genç kızın birlikte söyledikleri şarkıdan sonra kendisini bırakıp koşarak vokalisti Nurcan Evren'e koştuğunu ve sarıldığını gören Aksu, konuğunun ''ben aslında onun hayranıyım'' demesi üzerine, ''ne güzel, hiç sahtekarlık yok. Herkes düşüncelerini böyle açıkça söyleyebilecek noktaya geldiğinde sorun kalmayacak dünyada zaten'' dedi.

Aksu'nun konserini izleyenler arasında Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan ve modacı Hüseyin Çağlayan'ın da bulunduğu dikkati çekti. Aksu alkışlar arasında konserini tamamlarken, sahneyi, iriyarı zenci koruma görevlisinin kucağında hayranlarına el sallayarak terk etti.