kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Bonozedeler için ödemeler başlıyor
İmar Bankası'ndan karşılıksız Hazine bonosu alıp Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) başvuruda bulunan 13 bin 72 kişiye 8 Ekim Pazartesi günü ödeme yapılmaya başlanacak. Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla bonozedelere toplam 499 milyon 938 bin 221 YTL ödeme yapılacak. Ödeme tutarının içinde, TÜFE endeksleri esas alınarak brüt yüzde 33.14 üzerinden yüzde 15 gelir vergisi kesintisi yapıldıktan sonra net yüzde 28.16 olarak hesaplanan faiz de yer alıyor. Ödemelerin yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması gerekiyor.

Gelir İdaresi kira gelirinin peşinde
Maliye kiradaki evini satanları, aradan 3-4 yıl geçse dahi kira vergisi için sorgulamaya aldı. Edinilen bilgiye göre, Gelir İdaresi Bilgi İşlem Merkezi'nde gayrimenkul sermaye iratları konusunda özel program oluşturuldu. Bu program ile de kira geliri elde edenlere yönelik sıkı bir takibata geçildi. Bu program ile yıllar önce kiradaki mülkünden elde ettiği gelir için düzenli beyanname veren ve vergi ödeyenlerden, daha sonra bu mülkünü satanlar da izlemeye alındı. Vergi daireleri de, vatandaşların kapısını "Artık niye kira vergisi vermiyorsun?'' diyerek çalmaya başladı.

Hazine'de IMF için hafta sonu mesaisi
IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığında IMF heyeti, Ankara'daki temaslarına bugün başlıyor. Giorgianni ile görüşecek olan Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine bürokratları ile hafta sonu da mesai yaptı. Görüşmede, Türkiye ve global ekonomide yaşanan gelişmeler, makroekonomik veriler, sosyal güvenlik, mali sektör ve kamu maliyesine ilişkin yapısal reformlar, 2007 yılı kamu mali yılı gelişmeleri ve gelecek yıla ilişkin hedefler öncelikli konular arasında yer alıyor. Görüşme, IMF'nin yürütülmekte olan stand-by anlaşmasının 7. gözden geçirmesi kapsamında ilk resmi temas olacak.