kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Burak Kut 'Aşk Kapıyı Çalınca' dizisinde İpek Erdem'le birlikte oynadı.

Oyunculukla ilgili haddimi bilirim!

MERVE YURTYAPAN MAGAZİN
7 yıl aradan sonra 'Komple' adlı albümüyle çıkış yapan, bir zamanların 'Bebeto'su Burak Kut ekranlara ısındı... atv'de 'Dilimin Ucunda' adlı bir yarışma programı sunan, bir de dizide oynayan Burak Kut, televizyon projelerine devam edeceğini açıkladı..
Komple adını taşıyan albümünü 7 yıl aradan sonra sevenleriyle buluşturan Burak Kut albümünde yakaladığı başarıyı ekranlarda da gösteriyor. atv ekranlarında yayınlanan 'Dilimin Ucunda' adlı yarışmayı sunan Burak Kut, oyunculuğu da sevdiğini, yeteneği olduğunu, ancak bu konuda haddini bildiğini de belirtiyor.

* Uzun süredir ortalıkta yoktunuz. Bu süreçte neler yaptınız?
Vatandaş olarak hayatıma devam ettim. Müzikle hep uğraştım. Ailem ve dostlarımla görüşerek vakit geçirdim.

* Tarkan ile aynı dönemde çıkış yapmıştınız. Ancak Tarkan ara vermeyerek mesleğine devam etti. Geriye dönüp baktığınzda pişmanlık duyuyor musunuz?
Hayatımda keşkelere yer vermiyorum. Yaşadığım şeylerden pişmanlık duymamayı öğrendim. Ben o dönemde ortada olmak isteseydim birçok şey yapabilirdim. Kendimden çok fazla söz ettirebilirdim. O süre içinde başımdan geçen her olaydan bir şeyler öğrendim. Hepimiz bir şekilde olgunlaşıyoruz. Geri planda kaldığımı düşünmedim. Rekabet benim için hep geri plandadır. Önemli olan kendinizi geliştirmenizdir.

* Yeni albümünüzün bu kadar beğenileceğini bekliyor muydunuz?
Beklentilerimi aşağıda tutmayı öğrendim. Bu nedenle karşılaştığım durumlar beni daha çok mutlu ediyor. Hep en iyisini yapmayı istemişimdir. En çok satılanlar arasında olmak beni mutlu ediyor.

BENİ AİLELER İZLİYOR
* Gençler sizi çok seviyor ve konserlerinizde destekliyor. Bu iletişimi nasıl kurdunuz?
Verdiğim elektriği hissediyorlar. Benim frekansıma girebiliyorlar. Çocularla da aramızda güzel bir iletişim var. Bu da bana ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Televizyonda olmak çok fazla incelendiğiniz anlamına geliyor. Beni özellikle gençler ve ailelerin izlenimleri çok mutlu ediyor.

* Oyunculuk deneyiminiz de oldu. 'Aşk Kapıyı Çalınca' adlı dizide rol aldınız. Gelen tepkiler nasıldı?
Çok olumlu tepkiler aldım. Bu işi sevdim. İzleyiciler beni dizilerde görmek istiyor. İyi projeler olursa dizilerde yer almaya devam edeceğim. Yaptığım her şeyde başarılı olmaya ve en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ama benim mesleğim bu değil. Bu konuda haddimi de biliyorum.

* atv'de 'Dilimin Ucunda' adlı yarışma programını sunuyorsunuz. Böyle bir programın içinde olmaya nasıl karar verdiniz?
Yarışmayı sunmam için teklif geldi. Ben aslında teklifleri çok düşünür, sonradan karar veririm. Ancak bu projeyi düşünmeden kabul ettim. Formatı beğendim. Halk programı çok sevdi. İçerisinde sadece müzik var. Halk yarışıyor. Hem eğleniyorlar hem de para kazanıyorlar. Bunu devam ettirmek istiyorum.

TV İÇİN ÇOK TEKLİF VAR
* Önümüzdeki günlerde hangi projelerde yer almayı düşünüyorsunuz?
atv'deki programa Ramazan sonrasında da devam etmek istiyorum. Bunun dışında bekleyen birçok proje var. Beni ekranlarda görmeyi çok istiyorlar. Yeni albüm için yeni şarkılar da yazıyorum. Önümüzdeki günlerde, geleceğe bir hatıra bırakmak anlamında bir sinema filminde yer almak istiyorum. İyi bir hikaye bulursam ya da o hikaye beni bulursa kabul edeceğim. İçimde oyunculuğa dair güzel şeyler var. Bunları ortaya dökmek istiyorum.

* Şarkıcıların arasında bu yaz çok fazla polemik yaşandı. Siz bu polemiklerin çıkartılmasını nelere bağlıyorsunuz?
İnsanları söyledikleri kendilerini ilgilendiriyor. Bunlardan rahatsız olanlar, o kanalları izlememeli. Her lafı üstüme alınmayarak bunlardan korunuyorum. Polemik yaratırsan gündemde kalabiliyorsun. Gündemde olan konu benim ilgimi çekiyorsa konuşuyorum. Ancak o polemiğin parçası olmak istemiyorum. İşimi yapmaya çalışıyorum. Bunlar bence gelip geçici şeylerdir. Ben kendimi polemik adamı olarak görmüyorum. Gündemde kalarak iş alınabiliniyor. Ben bu durumu ona bağlıyorum. Böyle bir sistem var. Herkes farklı bir strateji izliyor.

* Albümlerinizde değişik sound'lar deniyorsunuz. Müzik tarzlarında değişimler yapmayı seviyor musunuz?
Çok özgür davranmaya çalışıyorum. Bunun bir yolculuk olduğunu düşünüyorum. Bu yolculuğun neresinde olduğumu da bilmiyorum. Klasik müzik eğitimi aldım. Eğer bu şekilde kariyerimi devam ettirseydim farklı bir yerde olurdum. Ben kendi içimdekini keşfettim. Ses rengim klasik müziğe çok yakışıyor ve bu anlamda da kariyerime devam edebilirdim. Müzikte kendimi sınırlamayı sevmiyorum. Kalbimin durumuna göre ortaya çıkan şarkıları albüme koyuyorum. Müzikte çok uçlara giden biriyim.

MÜZİKTE EĞİTİM ŞART
* Şarkıcılık yapıp, eğitim almamış çok insan var. Sizce bu iş için sadece yetenek yeterli mi?
Müzikte eğitim almak çok önemlidir. Müzikte dilinizi bilmeyen birisiyle anlaşmak için notaları kullanırsınız. Eğer notaları bilirseniz dünyanın her yerinde her müzisyenle çalışabilirsiniz. Bir işi bilinçli yapanla yapmayan arasında çok büyük fark vardır. Ancak bazı özel yeteneklerin olduğunu da kabul ediyorum. Aynı okulda aynı seviyeden başlayan iki kişinin bile geldiği nokta çok farklı olabilir. İşin eğitimini alırsanız farkındalığınız artar. Ondan sonrasıda duyguyu iletmeye kalır.