kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İsviçreli işadamı Dominik Staler’in darptan gözünde morluklar oluştu.

Silivri-Zürih kurtarma hattı

Müslim SARIYAR / SABAH
Ortaklık bahanesiyle davet edildiği Türkiye'de alıkonulan 65 yaşındaki İsviçreli işadamı, Türk ve İsviçre İnterpolü'nün işbirliği sayesinde kurtarıldı..
İsviçreli işadamı 65 yaşındaki Anton Dominik Staler, İsviçre'de 15 milyon Frank bedelle kuracağı peynir fabrikasına ortak bulmak için Almanya'daki gazeteler ile internet sitelerine ilan verdi. Almanca bilen Metin Kavcı, Ayhan Yetin ile eski eşi Özlem Demiralp İşviçreli işadamıyla irtibata geçerek ortak olmak istediklerini bildirdiler. Zanlılar, 1 Ekim günü İstanbul'a gelen Staler'i karşılayıp önce iki gün otelde ağırladı sonra da Silivri'nin Selimpaşa beldesindeki bir villaya götürdü. Burada da ortaklık için bazı belgeler gerektiğini söyleyerek, masraf olarak 50 bin Euro istediler.

TÜRK POLİSİNE TEŞEKKÜR
Şüphelenen işadamı, üzerinde o kadar para olmadığını söyleyerek, İsviçre'deki çocukluk arkadaşı Franz Gwerder'i aradı ve 50 bin Euro istedi. Gwerder, arkadaşının konuşmasından şüphelenip, İsviçre İnterpolü'nü devreye soktu. Durum Türk İnterpolü'ne de bildirildi. 20 bin Euro ile İstanbul'a gelen Gwerder'i gasp büro dedektifleri aldı. Ancak zanlılar durumdan şüphelendi ve rehin tuttukları işadamı Staler'i tehdit etmeye başladı. İşadamı bu kez eşi Ida Staler'i aradı. Eşi de hemen durumu polise bildirerek, para ve özel yetiştirilmiş kendisine eşlik eden İsviçreli bayan polis memuru Yasmin Eugster ile İstanbul'a geldi. Ancak bu arada dedektifler takibe aldıkları telefonundan işadamının Silivri Selimpaşa'da tutulduğu yeri tespit ettiler. Lüks villaya baskın düzenleyen polis, zanlıları yakalayıp gözaltına aldı. Eşiyle buluşturulan Staler, Türk polisine minnettarım" dedi.
Haberin fotoğrafları