kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşte "Sıfır kilometre" ürünler

03.10.2007
Cebit Bilişim Euroasia'da Türkiye'de ilk kez görücüye çıkan ve bankacılıktan video oyunlarına uzanan "sıfır kilometre" ürünler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İşte son teknoloji kullanılarak üretilen ürünlerden bazıları:

AKBANK'TAN 'KREDİ MAKİNESİ"

Akbank'ın self-servis kredi sağlayan yeni ürünü "Kredi Makinesi", ilk kez Cebit fuarında tüketicilerin beağenisine sunuldu. Kredi Makinası sayesinde, kredi kartı ve bireysel kredi almak isteyen herkes, Akbank şubelerine gitmeden kredi alacak. Başvuru işlemlerindeki belge ve kişisel bilgi ibrazı, fotoğraf çekimi, imza ve kredi değerlendirmesi gibi işlemler kredi makinesi aracılığı ile yapılabilecek.

Türkiye çapında yılsonuna kadar 10 adete ulaşacak Kredi Makinesi sayısının iki yıl içinde 1007e çıkarılması planlanıyor. Alışveriş merkezleri, havalimanları, Akbank Kredi Ekspres Şubeleri ve Akbank'ın iş ortaklarının mağazaları gibi noktalarda hizmete sunulacak Kredi Makinesi'nden ilk etapta 10 bin YTL'ye kadar kredi çekilebilecek.

VESTEL'DEN OYUN TUTKUNLARI İÇİN "KRONOS SERİSİ"

İlk kez Cebit fuarında sergilenen Vestel'in yeni "Kronos Serisi" masaüstü bilgisayarlarında, en üst seviye Intel işlemci olan Intel 3.0 GHz, işlemci kullanılıyor. SLI teknolojisi ile desteklenen Kronos Serisi, geniş çözünürlüğe sahip hızlı oyunseverler için tasarlandı.

Öte yandan, dünyaca ünlü video oyunları devi Nintendo ile de işbirliğine giden Vestel, Nintendo'nun kullanıcı hareketlerini algılayan kumandası ile oyuncuların oyunun bir parçası haline geldiği yeni "Nintendo Wii"yi de bayiilerinde satışa sunacak. Nintendo Wii paketi içinde tekli veya eşli oynanabilecek tenis, boks, beyzbol, golf ve bowling oyunları bulunacak.

GILLETTE'DEN 5 BIÇAKLI TRAŞ KEYFİ

Gillette'in yaratıcı dizaynından dolayı İnnovasyon Bölgesi'nde sergilenen yeni ürünü "Gillette Fusyon", 5 bıçaklı traş yüzeyi, 1 adet düzeltici bıçak ve geliştirilmiş bıçak geometrisi ile Cebit Fuarı'nı ziyaret eden erkeklerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri oldu.

Gillette'in "5 Bıçağın Konforu, 1 Bıçağın Hassaslığı" sloganı ile sunduğu "Gillette Fusyon Power" ise pille çalışan ilk ıslak traş makinası olma özelliği taşıyor. Gillette Fusyon Power, sapındaki mikroişlemci sayesinde, pili azaldığında göstergesiyle kullanıcısını uyarıyor, voltaj düzenleyici özelliğiyle de eş dalgalarla titreşim sağlayarak traş boyunca aynı performansı gösteriyor.

"PAPAĞAN", SİZİN YERİNİZE KONUŞACAK


Defne Bilgi İşlem tarafından geliştirilen "Papağan, Çağrı Dağıtım ve Sesli Mesaj Sistemi" ile telefona cevap vermeden, arayanları karşılayan ve mesaj bırakmak isteyenlerin mesajını alabilen "Papağan", Cebit'in en işlevsel ürünlerinden biri olarak tanımlanıyor.

Şu anda İsviçre, Almanya ve Fransa'da hizmet veren Papağan, bırakılan mesajları, arayan numara bilgisiyle birlikte elektronik posta olarak bilgisayarınızdan dinleyebileceğiniz formatta gönderiyor. Papağan, konuşulanı anlama (SR, Speech Recognition) ve ses sentezleme (TTS, TeXt to Speech) özelliğiyle bayan veya erkek sesiyle sürekli değişen metinleri okuma yeteneğine sahip bulunuyor.


HASTANELERDE "OTOMASYON SİSTEMİ" UYGULANACAK

Cebit Bilişim Euroasia'da ziyaretçilerin beğenisine sunulan ürünler arasında hastanelerde uygulanacak "otomasyon sistemi" ve Türkiye'deki 40 ilin kapı numaralarına kadar kayıtlı olduğu adres bulma araçları ilgi topluyor.

HASTALAR BARKOT/BİLEKLİK İLE İZLENECEK

TETAŞ Şirketler Grubu tarafından geliştirilen "İztanbul" projesi kapsamında hayata geçirilecek olan "Hastane Otomasyon Uygulaması" ile, hastalara takılacak barkot-bileklikler, hastaların tüm tahlil ve sonuçlarına kolayca ulaşabilmeyi sağlayacak.
Hastanın hastaneye girişi sırasında koluna takılacak olan bileklik-barkotlara, hastanın hastalığına ilişkin tüm bilgiler yüklenecek. Böylelikle, hastalığın seyri ve hastanın durumu an be an izlenebilecek.

40 İLİN AYRINTILI HARİTASI İLE KAYBOLMAYA SON

ABD'li Garmin şirketinin piyasaya sunduğu "Navigasyon Haritası" ile, artık büyük şehirlerin sokak aralarında kaybolmak tarihe karışacak. Türkiye'de 540 YTL-2 bin YTL arası fiyatlarla satılacak ürün, arabaların ön camına takılarak kullanılabilecek.

Küçük bir monitöre sahip olan ürün, uyduya bağlanacak ve bulunduğu noktadan Türkiye genelindeki 40 ilin kapı numaralarına kadar detaylı haritasına erişebilecek. Tüm hastane, eczane, devlet kurumu ve ibadet yerlerinin özel olarak işaretlendiği sisteme, istenildiği takdirde Türkiye'nin topoğrafya haritası da yüklenebilecek.

TEKNOSA'DA CEBIT'E ÖZEL İNDİRİM FIRSATI

Öte yandan, bir Sabancı Holding iştiraki olan TeknoSA, Cebit Bilişim Euroasia'ın tüek satış noktası olan mağazasında, fuar sonuna dek ürünlerinde yüzde 10 indirim uygulayacak. Fuar boyunca, mağazada ziyaretçilere "Ürün Rehberi Eğitimi" de verilerek, teknoloji meraklılarının en son teknoloji ürünü araçların nasıl çalıştığına ilişkin soruları yanıtlanacak.

(ANKA)