kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her çamurda banyo yapılmaz

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Her çamurla banyo yapılabilir mi?
Olur ama boşuna yorulmuş olursunuz. Belki o an için doğru uygulama yapıldığında kendinizi iyi hissedebilirsiniz ama özelliği olmayan çamurla bu girişimlerde bulunursanız, kalıcı etkisi olmaz. Bu araştırmalarla da kanıtlanmıştır.

* Yaş önemli mi?
Yaş grubu önemli. Sonuçta bu kuvvetli bir sıcak uygulaması olduğu için sağlam insanlarda kullanılmalı. Çocuklarda ve ileri yaştaki yaşlılarda dikkatli olunması lazım. Özellikle genel çamur uygulamalarını çok yaşlılara önermem. Lokal uygulamaları öneririm.

* Hangi mevsim çamur banyoları için daha uygundur?
Her mevsimi öneririm. Çamurun şöyle bir özelliği de var; paketlenip, çıktığı yer dışında da kullanılabilir. Cilt hastalıklarında, sedef hastalığında kullanılacaksa burada bizim çamur tedavimiz, banyo tedavisi ve güneş banyosu kombine edilmeli. O zaman yaz aylarını öneririm. Ama romatizmal hastalıklarda kullanılacak güneş banyosuna ihtiyacımız yoksa, kışın da çamur yapılabilir. Hangi hastalık ya da sorun için, hangi mevsim çamur banyosu yapılması gerektiğine ilişkin bir araştırma yapıyoruz. Sanıyorum bunun sonuçlarını 1 yıl sonra yayınlayabiliriz. İlkbahar ve yaz aylarında, özellikle ağrılı durumlarda daha etkili olduğunu Avusturyalı bilimadamları gösterdiler. Artık kaplıcalar her mevsim açık. Şartları da, ona göre düzenliyorlar.