kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kısa paça ve dar ceketle rezil olmayın

İş görüşmesine ya da önemli bir randevuya giderken, erkeklerin de 'Giyecek bir şeyim yok' hissine kapıldığını biliyor musunuz? Trendler bir tarafa, bedeninize uygun klasik bir kıyafetle en şık siz olabilirsiniz..
1 Kimi zaman ceket seçerken zorlanıyorum. Ceket boyunun nasıl olması gerektiği konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim. (Muhittin T. / Ankara)

- Çok güzel bir konuya değindiniz. Ceket ölçüsünün doğru olması, ceketin stili kadar önemli. Çok para ödediğiniz bir ceket, üzerinize oturmadığı takdirde, kalitesinin ya da dikişinin hiçbir önemi kalmaz. Ceket ölçünüzü alırken, göğüs ölçüsüyle işe başlayın. Omuzların da düşmemesine ya da dar olmamasına dikkat edin. Kol ölçüsünün ise omuzdan alınması gerekir. Kol boyunun kısa olmaması ama parmakları da kapatmaması gerekir. Ceketin içinden gömlek manşetinin çok az görünmesi hoş duracaktır. Ceketin düğmelerini kapattığınızda arka yırtmacının açmamasına dikkat edin. Mağazadan aldığınız bir ceketin göğüs ölçüsü tam ise, kol boyunu kısalttırmanız mümkün, ancak kısa kol boyuna yapacak bir şey olmadığını bilin. Ceketi uzun bir süre giyeceğinizi düşünerek ona göre seçim yapın.

2 Sonbahar-kış sezonunda dar pantolonlar mı moda, yoksa pileli modeller yine var mı? Önerilerinizi bekliyorum. (Murat K. / İstanbul)
Sonbahar-kış sezonunda takımların ceketleri gibi pantolonları da daraldı. Ancak bunun herkese uygun olmadığını da söylemek lazım. Eğer ince hatlarınız varsa, bu tarz sizin için uygun. Dar inen yüksek belli pantolonlar çok moda. Pileli pantolonları ise artık bir kenara kaldırmanın zamanı geldi. Hem pileli modellerin daha kilolu gösterdiğini de unutmayın. Pantolon boyunu alırken de dikkat etmeniz gereken en önemli şey, altına giyeceğiniz ayakkabı olmalı. Pantolonunuz ayakkabınızın topuğunu kapatmalı ama yeri de süpürmemeli. Ayrıca, üzerinde durmanız gereken bir başka nokta da, pantolonu giydiğinizde ceplerin açılmaması... Basen ölçüsüne dikkat ederseniz, yan cepler açma yapmayacaktır.
Haberin fotoğrafları