kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Torunları Kadir, Ahmet Faruk.

Çocuklarından onay alıp başkan olmuş

- İş işte biter mi Kadir Bey? Yoksa işteki olayları eve taşır mısınız? Eşinize danışır mısınız bazen?
- K.T
: Konuşuruz. Bu konuda demokrat bir yapımız var. Beyoğlu Belediye Başkanlığım, Büyükşehir Belediye Başkanlığım dahil, aday adayıyken, çocuklarımla oturup ciddi ciddi konuştum. Getirisini, götürüsünü, ne olacağını, açık ve net konuştum. "Bundan sonra hayatım İstanbul olacak, siz de içinde olacaksınız, çok zor görüşeceğiz ama sizin için de onurlu olacak. Ailede nesiller boyu belki bahsedilecek," dedim. Çocuklarım istemeseydi, kararlarına uyar, adaylıktan vazgeçerdim. Birbirimize bağlıyız. Çoluk, çocuk, torunlar hep birlikte bir arada yaşarız. Hepimiz Florya'da yürüme mesafesinde oturuyoruz.

- Özleyiş Hanım eşiniz sizin için "Nerede duracağını bilir," diyor. Bu ne demek?
- Ö.T:
Karşılıklı sevginizi saygıyla bütünleştirebiliyor musunuz? Karşınızdaki sinirliyken siz bir adım geride durabiliyor musunuz? Çünkü biraz sonra siniri geçtiği zaman zaten konuşabiliyor, sorunları çözebiliyorsunuz. Ama düşünün, karşınızdaki sinirliyken siz de sinirlenseniz, karşılıklı ağız dalaşına girseniz, o saygıyı yitirirsiniz ve iş kötüye gider. Gençlerdeki eksiklik olarak bunu görüyorum.

- Bir taraf hep daha özverili oluyor ama öyle değil mi?
- Ö.T:
Özverinin biraz kadına düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadın fıtratına da yakışıyor bence.
- K.T: Evlilik uzun bir yolculuk. Uzun yolculuğa çıkarken iyi hazırlık yapacak, her şeyi iyi hesap edeceksiniz... Aileler çocuklara destek vermeli bu konuda, araya girmemeliler... Büyükler çocukların özel hayatına karışmamalı.

- Neden artık evlilikler yürümüyor sizce?
- Ö.T:
Evlendiğiniz zaman, 'ben'likten çıkmanız, 'biz' diye ortak bir noktada buluşmanız gerekiyor. İki ayrı aileden gelen insanlar çok farklı ortamlarda büyümüş oluyor. İlk görüşte birbirlerini çok beğenebilirler. Ama önemli olan paylaşmayı, birbirini dinlemeyi öğrenebilmek. İlk görüşte aşkla evleniyorlar ama bir iki ay sonra bakıyorsunuz, evlilikler çatırdıyor. Karşısındakinin önceliklerine saygı duymak, önem vermeyi öğrenmek yok artık! Eşinizi düşündüğünüz zaman, inanın o sizi daha fazla düşünüyor.
- K:T: İnsan her şeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. Kadın da erkek de eşine aynı değeri vermeli. Sanatçılarımızda boşanmaları çokça görmeye başladık. Televizyondan, basından gençlere iyi örnek olmuyorlar. Herkesin bir sorumluluğu var. Evlilikler sarsıldıkça ülkeler de sarsılır. Toplumsal değerler yok olur. Sadece kendisi için yaşayan bireyler toplumu olur.