kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kızları Kübra 32 yaşında, küçük oğulları Ömer ise 23 yaşında. Ayaktaki damatları Ömer Faruk.

'Bütün kararları beraber alırız'

- Kadir Topbaş'ı yıllardır kamusal kimliğiyle tanıyoruz. Aile içinde, evdeki Kadir Bey, eşiniz nasıl biridir?
- Ö.T:
Anlayışlı bir eş, çok iyi bir baba. Hayati kararları alırken çocuklarına bile danışan bir baba. Ev hayatında hiç zor bir koca değildir. Yemek seçmez, ayrım yapmaz, titizdir, bazen yatağı bile düzeltir. Beceriklidir. Çok iyi yemek yapar ama mutfağa sokmam. Eve geldiğinde rahat edip, dinlenmesini isterim. -

İyi yemek yapmayı nereden öğrendiniz Kadir Bey?
- K.T:
Abartılı olmasın ama derler ya, 10 parmağında 10 marifet diye... Öğrencilik yıllarımda yalnız kaldığımda yufka börekleri bile yapardım. Güzel balık pişiririm. Izgaraları da... Annemden öğrendim. Öğrencilik yıllarımda tek başına yaşadığımda kendime ziyafet çekerdim.
- Ö.T: Dağınıklığı hiç sevmez. İnanın, yanına bir tabak meyve, çay götüreyim; tabakları toparlar, mutfağa götürür. Dağınık bırakmaz.
- K.T: Evde yemek yoksa da hiç önemli değil. Çünkü yaşamak için yiyorum, yemek için yaşamıyorum. Yemek yapmak bir sanat, yemek yemek bir zevktir. Ama evde şu yemeği isterim dediğim olmamıştır hiç. Çok kolay bir adamım ben.
- Ö.T: En sevdiği yemek kuzu yahnisi? Bol yeşil soğanla yapılan bir yahni vardır, onu çok sever ve hep ister.
- K.T: 1 kilo kuzu etine, 1 buçuk kilo yeşil soğan koyuyorsunuz. Reyhanla, baharatlarla nefis oluyor. Hanımın yahnisidir. Harika yapar.

- Özleyiş hanım nasıl bir eştir evde?
- K.T:
İyi bir eştir, iyi bir annedir. Esasen eşler arasındaki muhabbetin temelinde nerede duracağını bilmek çok önemli. Karşılıklı saygı göstermek de çok önemli. Aile içinde zaman zaman gerginlikler olmuştur. Ama nerede duracağınızı bilmek, gerginliği giderir. İnsan içgüdülerine yenik düşerse yuvalar çatırdayabilir. "Ben," dememek gerek. Çünkü evlilikte artık 'biz' olmuşuzdur. Bütün kararlar beraberdir, bir hayat arkadaşlığı vardır. İş hayatında, politika veya kamu hayatındaki başarımı evimdeki sıcaklığa borçluyum. Çünkü evimde bana ilave bir yük gelmiyor, yeni bir sorunla karşılaşmıyorum.