kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Eylem Şenkal çark etti
ÜNLÜ
manken Eylem Şenkal'ın ünlü solcu şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in kızı olup olmadığı ile ilgili sır sonunda çözüldü. Şair Korkmazgil'in kızı olup olmadığı sorusuna "Böyle bir şeyin yazılması halinde ülkede durmamamız gerekir" diye yanıt veren Şenkal, dün çark etti. İki gün susan Şenkal, nihayet konuştu ve "Benim de babamın adı Hasan Hüseyin, ama soyadı Korkmazgil değil. Telefonda röportaj yaparken yanlış anlamışım, çünkü kulağımda bir sorun var. Rahmetli şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in edebiyat dünyası dışında bir kulvarda haber olması nedeniyle Sn. Azime Korkmazgil hanımefendiden özür diliyorum" dedi.

Dünyanın en zengin köpeği
AMERİKALI
bir milyarderin kızı olan Gail Posner'ın minik köpeği, dünyada pek çok insanın ancak rüyasından görebileceği bir rahatlık içinde yaşıyor. Yarış arabası görünümündeki özel bir yatakta uyuyan köpek Conchita'nın kendine özel banyosu, televizyonu ve sayısız kıyafeti var. Ayrıca her istediğinin anında yapılması için de manikürcüden, halkla ilişkiler uzmanına kadar tam kadro bir "hizmetçi ordusu" emrinde hazır bekliyor. Conchita'nın Cartier marka pırlantalı bir kolyesi bile olduğu söyleyen Gail, köpeğine ayda tam 15 bin dolar harcıyor.

Bir yumurtaya 9 milyon sterlin
YENİ
keşfedilen muhteşem saatli Faberge yumurtası, gelecek ay rekor fiyatla Londra'daki Christie's müzayede evi tarafından satışa çıkarılacak. Rothschild ailesi için Rus kuyumcu ve mücevherci Peter Carl Faberge tarafından 1902'de yapılan mücevherlerle süslü yumurta 28 Kasım'da düzenlenecek Rus Sanat Çalışmaları müzayedesinde 9 milyon sterlin (yaklaşık 22 milyon YTL) başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Rus kraliyet ailesi için 50 yumurta yapan Faberge'nin bu eseri elmaslar, altın işlemeler ve pembe minelerden oluşuyor.

Ratatouille, fare satışlarını katladı
RAMY
isminde bir farenin büyük bir Fransız aşçı olma yolunda başından geçenleri anlatan "Ratatouille" isimli film Fransa'da hamster satışlarını patlattı. Pixar Stüdyoları'nın yapımcılığını üstlendiği filmin vizyona girmesinin ardından fare benzeri bu hayvanların yüzde 40 daha fazla satıldığı belirtildi. Fare ve hamster'ların ev hayvanı olarak satışını destekleyen APRAC derneğinin Başkanı Moreau, "İnsanların farelere bakışı yumuşadı" dedi.
Haberin fotoğrafları