kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'ABD'de müslüman olmak' yarışması

Yeni Haber
ABD'deki herhangi bir ana caddede, başörtüsüyle dolaşmak nasıl bir duygu? Ya, okuldaki kız futbol takımına, tesettüre uygun eşofmanıyla katılmak? Uçak yolculuğunda, tuvalete gitmek için ayağa kalktığınızda, etrafınızdakileri heyecanlanırken ne hissediyorsunuz? Yoksa siz sadece tuvalete gitmek için kalktığınız zaman, diğerlerinden daha çok heyecanlanan kişi misiniz?

Amerika'da Link TV adlı bir televizyon kanalı, 'Amerika'da Müslüman olmak' temalı ödüllü bir kısa film yarışması düzenliyor. Ülkedeki çoğulculuğa vurgu yapan yayınlarıyla dikkat çeken Link TV, "One Nation, Many Voices (Bir millet, çok seslilik)" başlığıyla düzenlediği yarışmanın amacını, "medyadaki kurgusal Müslüman imajı yerine gerçek Müslüman öyküleri sunmak" olarak duyuruyor.

Yarışmanın jürisinde, Cehennem Silahı filmleriyle dünya çapında şöhrete kavuşan aktör Danny Glover ve 2002 yılında Pakistan'da öldürülen Wall Street Journal gazetesi muhabiri Daniel Pearl'ün eşi gazeteci Mariane Pearl gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Hazırlanan kısa filmlerin 25 Kasım'a kadar internette yarışma sitesine yüklenmesi gerekiyor. 20 bin dolar ödüllü yarışmaya, ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin dileyen herkes katılabilecek. 30 Kasım'a kadar yarışmanın, "onenationfilmcontest.org" şeklindeki resmi sitesinde, seyirci oylarıyla finalistler belirlenecek.

CHA