kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Bir baba Hakan Şükür

Spor basını konu üzerinde fazlasıyla kalem oynattı ama... Benim de diyecek bir iki lafım var. Hakan Şükür'ün kızı yüzünden kadro dışında bırakılmasından bahsediyorum. Bunca zamandır röportaj yapıyorum. Biraz da kişisel ilgimden ötürü zaman zaman Pazartesi Sohbetleri'ne spor dünyasından isimleri de taşıyorum. Futbolcu, teknik direktör, hakem, futbol yorumcusu, kulüp başkanı, yöneticisi...
Hakan Şükür ile de röportaj yaptım. Karakterinden en etkilendiğim sporculardan biriydi. Şükür, duruşu, tavrı, ne dediğini bilmesi, sözlerinin arkasında durması, açık sözlülüğü ve efendiliğiyle bence Türk spor camiasında gençlerin örnek alması gereken isimlerden biri. Fethullah Gülen'e olan hayranlığını hepimiz biliyoruz. O konuda ayrıldığımız kesin. Ama takım içinde yarattığı gruplaşma ve başına buyruk davrandığı dedikodularını bir tarafa bırakıyorum, çünkü şimdiye kadar hiç kanıtlanamadı. Ya da hiçbir babayiğit çıkıp da "Hakan şunu yapıyor, bunu yapıyor" diyemedi.
Bir baba düşünün...
Kızı televizyonda Alex'in babasının elinden tutmuş sahaya çıkan minik kızını görüyor ve "Ben de isterim" diye tutturuyor. Bir baba düşünün, "Olmaz" diyerek miniği ikna eden. Yine bir baba düşünün, saatlerce ağlayan, "O zaman kampa geleyim, seninle uyuyayım" diyen kızını kıramayan.
Sonra olan oluyor zaten.
Bazıları "Kampa kimse gelmeyecek" diyen teknik direktörü, bazıları kuralı bozan Hakan'ı, kimileri de olay esnasında kampta bulunan kulüp yöneticilerini suçladı. Kanımca Hakan olaydaki tek suçsuz.
Şimdi, kadın gözüyle üç sorum var.
1-Derbi öncesi böylesine stresli bir kamp döneminde Hakan'ın karısı minik kızıyla yaşadığı olayı niye kocasına taşıyor? Ortada sağlık problemi gibi bir şey yok ki! Yani bilmiyor mu telefonda kızının ağladığını duyunca kocasının çok üzüleceğini?
2-Kamp için katı kurallar koyan teknik direktör niye kampta kalmıyor da evinde, otelinde neyse artık, oturuyor? İşin raconu bu mudur? Bir yönetici kuralları uygulansın isterse, önce kendisi kurallara uymaz mı?
3-Gerçekten merak ediyorum, kamp bu kadar önemli midir? Dünyada bırakın kampı sporcular maça giderken bile otobüste aileleriyle beraber değil midir? İşin doğrusu nedir, aslında bunun tartışılması gerekiyor.