kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İranlı ''Samand'' Türkiye'ye geldi

02.10.2007
İranlı Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen ''Samand'' marka 375 otomobil, Türkiye'ye getirildi.

''Samand''ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, otomobilin ithalatına yönelik tüm prosedürleri tamamladıklarını belirterek, İran otomobilini kısa süre sonra Türk tüketicisiyle buluşturacaklarını söyledi.

Geçtimiz ay İran'daki fabrikaya 2007 yılı için 3 bin araç siparişi verdiklerini anlatan Seskır, ''Yaklaşık 2.5 yıl süren görüşmelerin ardından 'Samand' nihayet Türkiye'de. İlk planda 375 adet otomobil geldi. Ramazan Bayramı'nın ardından 19 bin 990 YTL'den satışına başlıyoruz'' dedi.

Şükrü Seskır, ''Samand'' otomobili için şu ana kadar 15 şehirde bayi ve servis ağı oluşturulduğunu, diğer şehirler için bu konudaki çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'ye gelen ''Samand''ın LX modelinde sürücü hava yastığı, ABS, klima, yarı elektrikli ön koltuklar, alarm, CD-MP3 çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli camlar, çelik cant, elektrikli ve ısıtmalı aynalar, sis farları ve park mesafe sensörleri gibi her türlü güvenlik ve konfor donanımının mevcut olduğunu ifade eden Seskır, şöyle konuştu:

''Otomobil, daha Türk pazarına girmeden büyük ilgi görmüştü. Sadece Bursa'da 300 kişi otomobil için sıra bekliyor. 'Samand'ın yanı sıra IKCO firması tarafından üretilen 'Soren' ve 'Pars' modellerini de Türkiye'ye getireceğiz. Bunun için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yine doğal gaz ve LPG ile çalışan otomobillerimiz de yakında Türkiye'de olacak. Gelecek sene de dizel motora sahip modellerimiz satışa sunulacak.''

''16-17 BİN YTL'LİK 'SAMAND'LAR DA GELİYOR''

Seskır, har türlü donanıma sahip olan ''LX'' modelinin dışında fiyatı biraz daha düşük olan ''Samand'' modelini de gelecek aydan itibaren Türkiye'ye getireceklerini kaydetti.

Diğer modele göre donanımında bazı eksiklikler bulunacak ''Samand''ları 16-17 bin YTL'den satmayı planladıklarını anlatan Seskır, bu modeli ticari araç kullanıcılarının tercih etmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

(AA)