kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oğlunu öldürüp otoyol kenarına gömdü

Yeni Haber
ABD'nin California Eyaleti'nin Martinez Kenti'nde, Erhan Kayık adlı Türk baba, öz oğlunu öldürmek suçundan tutuklandı. Erhan Kayık'ın 16 yaşındaki oğlu Volkan'ı geçen haziran ayında öldürdüğü ve otoyol kenarına gömdüğü belirlendi.

Haziran ayında evden kaçtı diyerek polise oğlunu bulmaları için başvuran Baba Kayık, Amerikan polisinin ısrarlı soruşturması sonucu suçunu itiraf etti. Yapılan açıklamaya göre, Baba Kayık geçen Haziran ayında oğlu Volkan'ı evde öldürdü. Kayık, daha sonra oğlunun cesedini otoyol kenarına götüp gömdü. Olay yaklaşık 4 ay sonra Baba Erhan Kayık'ın suçunu itiraf etmesiyle aydınlandı. Erhan Kayık'ın oğlunu niçin öldürdüğü bilinmiyor.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Siera County Polis Şefi David Cutaia, halı satıcılığı yapmakta olan, 41 yaşındaki Türk vatandaşı Erhan Kayık'ın geçen Haziran ayında, kentin polis merkezine başvurarak 16 yaşındaki oğlu Volkan Kayık'ın, evden kaçtığını bildirdiğini söyledi.

"EVDEN KAÇIYORDU"

Polis Şefi Cutaia, 16 yaşındaki Volkan'ın iki yıl önce Türkiye'den gelerek ABD'ye yerleştiğini, bir kaç kez de evden kaçtığının tespit edildiğini belirterek "Biz evden kaçıp kaybolan bir genç çocuk üzerine soruşturmamızı derinleştirdik. Daha önce Volkan'ın evden defalarca kaçtığını zaten tespit etmiştik ve soruşturmamız bu yönde ilerliyordu. Ancak polis merkezine gelen Erhan Kayık'ın bir tanıdığı, aralarında geçen bir konuşmada, Erhan Kayık'ın, 'Volkan evden kaçmadı, Volkan öldü' şeklinde aralarında geçen konuşmayı bize aktarması üzerine, soruşturmanın seyrini değişirdik" dedi.

Polis Şefi David Cutaia, Erhan Kayık'ın tanıdığı bu kişinin ihbarı üzerine harekete geçerek, Erhan Kayık'ın, ifadesini almak için polis merkezine getirdiler. Sorguya alınan Erhan Kayık, polisin, oğlu Volkan'ı öldürdüğü iddialarını kabul etmediğini belirterek "Benim oğlum evden kaçtı" iddialarını sürdürdüğünü söylediler.

"SUÇUNU İTİRAF ETTİ"

Erhan Kayık'ın kendi işi olan halı satıcılığı ile meşgul olduğunu söyleyen yetkililer, dün sabah bir iş gezisi için ülkeden ayrılma durumunda olduğunu, polisle bir önceki sorgusu sırasında, ülkeyi terketmeden yeniden ifade vermek üzere anlaştığını ve dün sabah yapılan son sorgulamasında da suçunu itiraf edip oğlu Volkan'ı öldürdüğünü kabul ettiğini belirttiler.

Erhan Kayık, suçunu itiraf etmesinin ardından, soruşturmayı yürüten polisleri şehirdışında bulunan 89 numaralı otoyola götürürerek, oğlu Volkan'ın cesedini gömmüş olduğu yeri gösterdi.

Polisler, babası tarafından öldürülen 16 yaşındaki Türk gencinin, cesedinin ölüm nedeninin belirlenmesi için, Contra Costa County adli tıp merkezine götürüldüğünü söylediler. Polisin, bulunan cesedin Volkan Kayık'a ait olduğundan emin olduklarını ve cinayetin evin içerisinde işlendiğini belirten yetkililer, "Ancak tam olarak ne zaman öldürüldüğü, yapılacak olan otopsi sonucunda belli olacak" dediler. Yapılan açıklamada cinayetin nedenin araştırılmaya devam ettiği bildirildi.

ANNESİ BEŞ YAŞINDA ÖLMÜŞ

Volkan Kayık'ın 5 yaşındayken annesinin Türkiye'de geçirdiği bir trafik kazasında öldüğünü belirten polis yetkilileri, Volkan'ın babası ve üvey annesi ile birlikte yaşadığını, College Park High School Lisesi'nde öğrenim gördüğünü sözlerine eklediler.

Volkan, Kayık'ın babası tarafından öldürüldüğü Martinez kentinde 2004 yılından bu yana cinayet işlenmediği öğrenildi. Baba, Erhan Kayık, birinci derecede cinayet işlemekten tutuklanıp, 1 milyon dolar kefalet bedeli şartıyla Contra Costa Hapishanesi'ne konuldu.

ANKA