kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türklere uygun ingilizce dil kitabı

Yeni Haber
Erciyes Üniversitesi'nde (EÜ) görevli Okutman Faruk Balkaya, 25 yıllık deneyimi ile ''Türk insanının öğrenme tarzına göre'' İngilizce kitap hazırladı.

''Mastering English'' isimli kitabını piyasaya sürmeye hazırlanan Balkaya,İngilizce öğrenmeye yönelik kitapların yabancı kaynaklı olduğunu; bu kitapların İngiliz veya Amerika insanına ve kültürüne göre hazırlandığını belirtti.

Türkiyede İngilizce öğreniminde kullanılan kitapların da bu yabancı kitapların çevirisinden ibaret olduğunu ileri süren Balkaya, şu bilgileri verdi:

''Yabancıların kültürüne ve onların öğrenme tarzına göre hazırlanan kitaplar bizim insanımıza yabancı kalıyor. Bu yanlışlık nedeniyle insanımız yabancı dil öğrenme konusunda öz güvenini kaybediyor. Türkiye'de uygulanan kur sistemi, daha çok ticari kaygıları ön plana çıkarıyor. Bu sorunların ortadan kaldırılması için 25 yıllık deneyimim ile Türk insanının öğrenme tarzına uygun İngilizce kitap yazdım. Kitabımda konuların akışı ve veriliş tarzı yabancı kitaplara göre çok farklı. Benim uyguladığım tarz, insanımıza daha yakın geliyor.''

Dil öğreniminde kullanılan yabancı kaynaklı kitapların çok pahalı olduğunu hatırlatan Balkaya, kendi kitabının çok daha düşük fiyatla piyasaya sunulacağını, böylece dil öğrenmek isteyenlerin ''parasının da ülkede kalacağını'' kaydetti.

Bilkent Üniversitesi'ndeki yüksek lisansının ardından halen Erciyes Üniversitesi'ndeki ikinci yüksek lisans eğitimini sürdüren Balkaya'nın daha önce de My English Book, İngilizce Gramer, Mastering ÖYS, Proficiency&KPDS Through Tests ve İngilizce Rehber isimli 4 kitabı yayımlanmıştı.

(AA)