kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Marmaray için 5 yabancı yarışacak
ASYA
ile Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray'ın son etabında, demiryolu aracı üretiminde dünyada söz sahibi 5 şirket yarışacak. Ulaştırma Bakanlığı'nın, Gebze-Halkalı arasında sefer yapacak 440 adet vagon ve lokomotifin temini için 7 Haziran'da açtığı ön yeterlilik çağrısına 6 firmadan teklif geldi. ROTEM (G. Kore), Alstom (Fransa), Ansaldobreda SPA (İtalya), CAF (İspanya), China National Aero-Technology Import and Export Corporation (Çin) ile Bombardier (Kanada) ve Siemens (Almanya) Nurol'la birlikte teklif verdi. Çinli China National Aero-Technology Import and Export firması ise ön yeterliliği geçemedi ve elendi.

Nükleerde lisans süreci Park Grubu'yla başladı
2008
yılında arz kriziyle karşı karşıya kalan Türkiye, elektrik üretim kapasitesini de artıracak olan nükleer santral yatırımında tarihi bir dönemece girdi. TAEK, bir süre önce Mersin-Akkuyu'da 1600 megawatt gücünde, yıllık 7.5 milyar kilowattsaat elektrik üretecek nükleer santral kurmak üzere başvuruda bulunan Park Holding'e (Ciner Grubu) lisanslamanın yapılması için gerekli belgelerin listesini ve bu konuya ilişkin mevzuat paketini gönderdi. Grup, öngörülen koşulları yerine getirmesi durumunda lisanslama işlemi başlayacak.

Avrupa fon yöneticileri İstanbul'da buluşuyor
AVRUPA
fon yöneticileri, İş Portföy Yönetiminin ev sahipliğinde İstanbul'da buluşacak. İş Portföy Yönetiminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Yatırım Fonları endüstrisini temsil eden ve Avrupa'da fon yönetimi konusunda söz sahibi olan Avrupa Fon ve Portföy Yöneticileri Birliğinin (EFAMA-European Funds and Asset Management Association) kurumsal üyeleri, bugün İstanbul'da toplanacak. Toplantıda, risk yönetimi uygulamaları, fon endüstrisinde operasyonel uygulamalar, son ekonomik gelişmeler tartışılacak.

Ülker Bisküvi, Rekor Gıda'ya sahip oldu
ÜLKER Bisküvi'nin yüzde 50.5'ine sahip olduğu Biskot Bisküvi, Rekor Gıda'nın yüzde 90 oranındaki çoğunluk hissesini devralarak, bu şirkette Ülker'in dolaylı yoldan kontrol hakkının doğmasını sağladı. Ülker'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Biskot Gıda'nın, yüzde 99 oranında hissedarı olduğu AGS Anadolu Gıda'daki hisselerinin tamamını sattığı, bununla birlikte Rekor Gıda'nın yüzde 90 oranındaki çoğunluk hissesini devraldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, bu devir işlemi sonucunda Ülker'in, Rekor Gıda'da dolaylı olarak kontrol hakkı doğduğu ifade edildi.