kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koray Aydın beraat etti

Yeni Haber
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, bakanlığı döneminde ''ihaleye fesat karıştırdığı'', ''görevini kötüye kullandığı'' ve ''haksız mal edindiği'' yönündeki suçlamalardan beraat etti.

Aydın'ın Yüce Divan'da yargılandığı davada karar açıklandı.Karar duruşmasını, Aydın'ın eşi Gönül Aydın ve çocuklarının yanı sıra çok sayıda kişi izledi.

Duruşmada, Yüce Divan heyetine başkanlık eden Başkanvekili Haşim Kılıç, Aydın'a son sözünü sordu. Aydın, ''Yok Sayın Başkanım'' demekle yetindi.Kılıç, kararı açıklamadan önce salondakileri taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı.

Karara göre, Aydın, aralarında Sakarya Hükümet Konağı, Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı, Gaziosmanpaşa ve Kızılcahamam devlet hastanelerinin de bulunduğu 12 inşaat ihalesinde, ''ihaleye fesat karıştırma'' suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle oy birliği ile beraat etti.

Aydın'ın bakanlıkta meydana gelen yolsuzlukları önleme konusunda gerekli tedbirleri almadığı, denetim yapmadığı, böylelikle ''görevini kötüye kullandığı'' suçlamasından, suçun yasal unsurları oluşmadığından oy birliğiyle beraatine karar verildi.

Koray Aydın, aralarında Alanya Adalet Sarayı, Ankara Devlet Planlama Teşkilatı Hizmet Binası, Denizcilik Müsteşarlığı onarım inşaatı gibi inşaat ihalelerinin bulunduğu 19 inşaat ihalesinde ''görevini kötüye kullandığı'' suçlamasından da oy çokluğuyla beraat etti. Bu suçlamayla ilgili beraat kararında Kılıç ile üyeler Sacit Adalı, Şevket Apalak ve Ferruh Kaleli karşı oy kullandı.

Aydın, Hazine Müsteşarlığı Oran Sitesi lojman onarım inşaat ihalesinde ''özelliği bulunmadığı halde özelliği bulunan ihale kapsamına alarak görevini kötüye kullandığı'' suçlamasından da suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle oy birliği ile beraat etti.

Koray Aydın'ın Mardin Öğrenci Yurdu, Gaziantep Devlet Hastanesi, Palandöken Öğrenci Yurdu inşaat ihalelerinin de aralarında bulunduğu 16 ihalenin taşra teşkilatlarınca yapılması gerekirken ihale yapımının merkeze alınmasına onay vererek ''görevini kötüye kullandığı'' suçlamasından da oy birliği ile beraatine karar verildi.

Aydın, 3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca cezalandırılması istemiyle yapılan suçlamadan da sanığın eyleminin sabit olmaması nedeniyle oy birliği ile beraat etti.

Yüce Divan heyeti ayrıca Aydın'ın kendisinin, eşinin ve çocuklarının taşınır ve taşınmaz malları üzerine, kamu davası sonuçlanıncaya kadar konulan ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Salondakiler kararı alkışlarla karşıladılar. Bu sırada Koray Aydın'ın eşi Gönül Aydın ile bazı izleyicilerin ağladığı görüldü.Kılıç, kararı açıklamadan önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığı avukatlarına bir diyecekleri olup olmadığını sordu. Avukatlar, Aydın'ın üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını, Hazineye ait zararların karşılanmasını isteyerek, aksi halde hukuk mahkemesinde dava açacaklarını belirttiler.

AA