kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Citi'nin banka raporu doları 1.18'e indirdi!

Citi, Türk bankalarının 'ucuz' kaldığı yönünde 179 sayfalık rapor yayınladı. Buna, faiz indirimi beklentisi eklenince piyasa coştu..
Önceki gün açıklanan enflasyon verilerinin morali ile güne başlayan borsa dün Citibank'ın 179 sayfalık raporu ile moral buldu. Citibank'ın 'Yeniden cesur olmak zamanı' başlıklı Türk bankalarının hâlâ ucuz olduğuna işaret eden Türk bankacılık sektör raporu sonrası borsa banka hisseleri öncülüğünde yüzde 1.39 yükseldi. Dolar da günlerdir kıramadığı 1.20 barajını aşağı kırarak 1.18 YTL'yi gördü. Banka hisselerini kapsayan İMKB Meli endeksi yüzde 2 artarken, borsada işlem hacmi 1 milyar 986 milyon YTL oldu. Piyasadaki iyimserlik dolar kurunda da kendini gösterdi, dolar 1.18 YTL'ye kadar geriledi. 6 Mayıs 2009 tarihli gösterge niteliğindeki tahvilin bileşik faizi ise yüzde 16.38'e kadar geriledi. Fortis Portföy Fon Yöneticisi Göktürk Işıkpınar, piyasaların gıda fiyatlarının enflasyon üzerinde ciddi bir etkisinin görülmemesi sonrası enflasyon hedefinin tahminler doğrultusunda kalacağı beklentisiyle moral bulduğunu söyledi.

YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR
Merkez Bankası'nın bu gelişmeler doğrultusunda faiz indirimine devam edeceğini öngören Işıkpınar, piyasada genel olarak para girişinin devam ettiğini ve gelişmiş ülkelerden kaynaklı yaşanan son krizden sonra yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan sıcak ilgisinde bir azalma olmadığını belirtti. Işıkpınar, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet'in açıklamaları sonrası Avrupa borsalarındaki toparlanmanın ve ABD'de azalan işsizlik başvurularının da bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam raporuna yönelik olumlu beklentiler yarattığına işaret ederek, borsanın değer kazanmasında bu faktörlerin de etkili olduğunu kaydetti.