kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Havuç Pastası

Malzemeler
*
1 kg. havuç
* 1/2 paket margarin
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1.5 paket ufalanmış bisküvi
* 2 çorba kaşığı kakao
* Süslemek için kremşanti
1kg. havucu rendeleyin. Birkaç çorba kaşığı suyla ateşe koyun. Suyunu çekince yarım paket margarin ekleyin. Margarin eriyince ateşten alın. İçine 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz, 1.5 paket ufalanmış bisküvi, 2 çorba kaşığı kakao koyup, karıştırın. Hazırladığınız karışımı yuvarlak bir kalıba iyice bastırarak yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Kremşanti ile süsleyip servis yapın.

Yayla Kebabı
Malzemeler
*
15 adet hazır köfte
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 adet pide
* 2.5 su bardağı yoğurt
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
Köfteleri ızgarada çevirerek pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. İçine kimyon, kırmızı biber, karabiber atın. Pideleri küp şeklinde doğrayıp, tavaya ekleyin. Karıştırdıktan sonra pideleri servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ekleyin. Köfteleri küçük küçük parçalara bölüp, pidelerin üzerine yerleştirin. Domates ve biberleri ızgarada kızartın. Köftelerin yanına koyup servis yapın.

Tavuklu Börek
Malzemeler
*
2 yufka
* 1/2 tavuk göğsü (haşlanmış)
* Karabiber
* 1 adet hazır kremalı tavuk çorbası
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı galeta unu
* 2 yumurta
Yufkayı yayın ve sıvı yağla yağlayın. Üzerine ikinci yufkayı koyun ve yağlayın. Yufkayı önce 4'e, sonra ortadan keserek 8 parçaya ayırın. Bir tencerede çorbayı süt ve suyla pişirin. Soğuttuktan sonra haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. Karabiberle birlikte çorbaya ekleyin ve karıştırın. Yufkanın geniş tarafına hazırladığınız karışımdan 1 kaşık koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Tepsiye dizin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.