kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Divane Ağaç'

"Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin maketini yaptırıyorum"

İlker GEZİCİ-MAGAZİN/ Hayati ARIGAN
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Divane Ağaç' adlı oyunun prömiyerine katıldı. İzleyiciler, "Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nu yıkmayın" diye tepki gösterince Topbaş, "Yerine yenisini yapacağım. Maketini de yaptırıyorum" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin maketini yaptırıyorum"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBB Şehir Tiyatroları) yeni sezonu 3 Ekim'de açıldı. Seyircisine 2 yeni oyunla merhaba diyen Şehir Tiyatroları'nın açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu. Topbaş, AKP İstanbul Milletvekili Naim Şahin ve Şehir Tiyatroları Müdürü Mehmet Acarca ile birlikte Ümraniye'de sahnelenen 'Divane Ağaç' adlı oyunu izledi. Turgay Nar'ın yazdığı Hüseyin Köroğlu'nun yönettiği ve Yunus Emre'nin eseri olan 'Divane Ağaç' adlı oyundan sonra Topbaş, oyunculara çiçek vererek yeni sezonda başarılar diledi.

DRAM TİYATROSU YOLDA

Anadolu'da kanlı Moğol istilasında Yunus Emre'yi henüz doğuran Kün Ana'nın, 'albastıya' girmesi sonucu, gördüğü rüyaları anlatan oyun büyük beğeni topladı. Oyun bitiminde ise Topbaş'ın etrafını tiyatroseverler sardı. Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun yıkıldıktan sonra yerine kongre merkezinin yapılacağına söylentileri üzerine izleyiciler tiyatronun yıkılmamasını istedi. Topbaş ise; tiyatroseverlere Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin en kısa sürede yıkılarak yerine daha modern bir tiyatro sahnesinin yapılacağını söyledi. Yeni yapılacak sahnenin içinde 'Dram Tiyatrosu'nun da bulunacağını söyleyen Topbaş, "Ne bugüne kadar sanatçılar ne de bu işi takip edenler ve bunun içinde olanlar bunu söylemedi. Ben Dram Tiyatrosu'nu ısrarla istedim. Çünkü çocukuğumda olan bir tiyatro. Dram Tiyatrosu aynı iç konseptiyle localarıyla iç dekoruyla aynı birebir yapılacak. Hatta projeleri çizildi. Bize güvenin" dedi.

56 OYUN VAR

Beğeni toplayan 'Divane Ağaç' adlı oyununun dekor tasarımı Hakan Atak, kostüm tasarımı Feyza Zeybek, koreografi Özge Midilli, ışık tasarımı Mahmut Özdemir, efekt tasarımı Ersin Aşar, dramaturgisi Dilek Tekintaş imzasını taşıyor. Yeni sezonda repertuarında 32 yerli oyun; 24 yabancı oyun olmak üzere toplam 56 oyuna yer veren İBB Şehir Tiyatroları oyunlarını, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi, Kağıthane Sadabad Sahnesi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Ümraniye Sahnesi ve Gaziosmanpaşa Sahnesi olmak üzere toplam 6 sahnede seyircisi ile buluşturacak.
Haberin fotoğrafları